ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφορία: Αρχίζει το «ξεσκόνισμα» εν όψει παραγραφών

11:09 - 20 Νοε 2017 | Φορολογία
Εφορία: Αρχίζει το «ξεσκόνισμα» εν όψει παραγραφών
Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινά η εφορία, καθώς σε 40 ημέρες παραγράφονται οι ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις του 2011, αλλά και οι υποθέσεις του 2006 για τις οποίες υπάρχουν συμπληρωματικά στοιχεία εξωτερικού.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής έχει δώσει αυστηρές εντολές στον ελεγκτικό μηχανισμό να τρέξει έως τις 31 Δεκεμβρίου, ώστε να μην παραγραφούν υποθέσεις μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος.

Με αυτά τα δεδομένα τις επόμενες εβδομάδες ο ελεγκτικός μηχανισμός αναμένεται να στείλει συστημένες επιστολές σε φορολογουμένους, γνωστοποιώντας ότι έχουν επιλεγεί για έλεγχο, αναφέροντας τον αριθμό της εντολής και την ημερομηνία έκδοσής της. Στόχος να ξεκινήσουν οι έλεγχοι ώστε να μην παραγραφούν υποθέσεις.

Στο επίκεντρο των ερευνών αναμένεται να βρεθούν περίπου 100 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, για τις οποίες υπάρχουν συμπληρωματικά στοιχεία και ενδείξεις πιθανής μεγάλης φοροδιαφυγής, αλλά και «υποθέσεις με μεγάλα νούμερα και μεγάλο ενδιαφέρον», ανέφεραν στην εφημερίδα πηγές με γνώση του θέματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.