ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φρενάρει» την Αντωνοπούλου το ΥΠΟΙΚ για τις 12 δόσεις

14:51 - 03 Ιαν 2018 | Φορολογία
«Φρενάρει» την Αντωνοπούλου το ΥΠΟΙΚ για τις 12 δόσεις
Το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να φρενάρει τις εξαγγελίες της αναπληρωτού υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ράνιας Αντωνοπούλου για 12 δόσεις στην εφορία. Αρμόδιες πηγές του ΥΠΟΙΚ διευκρινίζουν πως δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο. Τουλάχιστον όχι άμεσα.

Και είναι φυσιολογικό να έρχεται αυτή η αντίδραση από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση με τους θεσμούς. Και σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία δεν υπάρχει διάθεση για... παρεξηγήσεις.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9FM» άνοιξε το θέμα, δηλώνοντας ότι το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη, η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο. Εκανε λόγο για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, με στόχο να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Ωστόσο, το ΥΠΟΙΚ τη διαψεύδει, σημειώνοντας πως "είμαστε ακόμα μακριά από κάτι τέτοιο".

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι δεν έχει συζητηθεί καν με τους θεσμούς το ενδεχόμενο 12 μηνιαίων δόσεων, παρά μόνο το σενάριο των 6 μηνιαίων δόσεων, το οποίο δεν έχει επί της ουσίας διαφορά με τις τρεις διμηνιαίες δόσεις. Οι 12 δόσεις συνεπάγονται συνέχιση πληρωμών στο επόμενο έτος και γι’ αυτό δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.