ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλές εισφορές για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο

10:25 - 15 Φεβ 2018 | Φορολογία
Διπλές εισφορές για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο
Διπλές εισφορές για πέντε μήνες από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή".

Αυτό γιατί πέραν των εισφορών για το τρέχον έτος θα κληθούν να καταβάλουν σε πέντε δόσεις και την όποια διαφορά προκύψει από την εκκαθάριση των εισφορών του 2017.

Επιπλέον επιβάρυνση θα έχουν όσοι πλήρωσαν πέρυσι χαμηλότερες εισφορές από αυτές που προκύπτουν βάσει του εισοδήματος του 2016.

Μάλιστα οι εισφορές του τρέχοντος έτους θα είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές του 2017, καθώς θα υπολογιστούν με βάση το 85% του εισοδήματος και των εισφορών αρχικά του 2016 ως του πιο πρόσφατα εκκαθαρισμένου έτους.

Στη συνέχεια θα γίνει υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το εισόδημα και τις ασφαλιστικές εισφορές που έπρεπε να καταβληθούν (και όχι αυτών που καταβλήθηκαν) το προηγούμενο φορολογικό έτος, δηλαδή το 2017.

Σύμφωνα πάντως με εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες προβλέπεται η δυνατότητα καταβολής μικρότερων ποσών από αυτά που αναλογούν στις πραγματικές εισφορές κατά το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους.

Και αυτό γιατί όπως διευκρινίζεται το ποσόν δεν θα θεωρείται ληξιπρόθεσμο και συνεπώς δεν θα επιβαρύνεται με τόκους και προσαυξήσεις μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.