ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Δέσμευση για αποκλιμάκωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις

12:58 - 08 Μαρ 2018 | Φορολογία
Τσίπρας: Δέσμευση για αποκλιμάκωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις
Υπάρχει οδικός χάρτης για την αποκλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης και αυτό θα επιτευχθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σε εκδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, προχώρησε στην εξαγγελία για μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από το 29% στο 26% και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν επιπλέον φορολογικά κίνητρα.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι η φορολογία στη χώρα είναι εξαιρετικά υψηλή και συμπλήρωσε πως «δεν μπορεί παρά να είναι στόχος και δέσμευση να προχωρήσουμε στη μείωσή της με τρόπο δίκαιο και στοχευμένο, ώστε να είναι εφικτός και αποτελεσματικός».

Μίλησε για μια νέα ολιστική προσέγγιση για την ανάπτυξη και σημείωσε ότι υπάρχει μια προσέγγιση της αντιπολίτευσης ότι τα πάντα είναι θέμα φορολογίας.

«Μακάρι να ήταν έτσι, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».

Απαριθμώντας τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα νέα στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως και στη συνεργασία με ερευνητικούς φορείς για την κατάρτιση εργαζομένων.

Είπε ακόμη υπάρχει πλέον το θεσμικό πλαίσιο για τις μικροπιστώσεις, με στόχο τη χρηματοδότηση και ενίσχυση 100.000 πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε κεφάλαια έως 15.000 ευρώ, προκειμένου να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ή να βελτιώσουν την δραστηριότητά τους.

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό είπε ότι λύνει τον γόρδιο δεσμό της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων.

Είπε ακόμη ότι με την πρόσφατη ρύθμιση μπορούν πλέον να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης 120 δόσεων προς το δημόσιο και τα ταμεία επιχειρήσεις με χρέη κάτω των 20.000 ευρώ.

Οι στόχοι της επόμενης ημέρας

Το 2018 είναι το κρισιμότερο έτος για τη χώρα, καθώς τελειώνουν τα προγράμματα στήριξης και η ασφυκτική επιτροπεία, ανέφερε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι η επόμενη ημέρα να είναι «μέρα παραγωγικής δημιουργίας και βιώσιμης ανάπτυξης».

Ανέφερε ότι επί τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα υπάρχει θετικός ρυθμός ανάπτυξης, συμπληρώνοντας ότι κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από το 2008.

«Τα δημόσια οικονομικά έχουν μπει σε τάξη και οι δείκτες οικονομικού κλίματος ανακάμπτουν» είπε και χαρακτήρισε ενθαρρυντικό ότι το 2017 το ισοζύγιο ανοίγματος και διαγραφών επιχειρήσεων είναι θετικό με 6.000 περισσότερες συστάσεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:34 - 08 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.