ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΑΔΕ: Μέχρι 30 Μαρτίου η υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών

11:45 - 14 Μαρ 2018 | Φορολογία
ΑΑΔΕ: Μέχρι 30 Μαρτίου η υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών
Προθεσμία δύο εβδομάδων, έως το τέλος Μαρτίου, έχουν εργοδότες και ασφαλιστικά ταμεία, για να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αποδοχών αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2017.

Η σχετική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και κλείνει μια από τις σημαντικότερες εκκρεμότητες εν όψει της έναρξης διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Στο άρθρο 7 της απόφασης, όπου αναγράφονται οι προθεσμίες υποβολής αναφέρονται τα εξής:

  1. Για το φορολογικό έτος 2017 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 30ή Μαρτίου 2018. Ειδικά για τις περιπτώσεις καταβολής μερισμάτων σε φυσικά πρόσωπα από νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες με απλογραφικά βιβλία, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 29η Ιουνίου 2018.
  2. Ως ημερομηνία υποβολής, κατά την ηλεκτρονική υποβολή, θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης αυτών στο σύστημα υποβολής των σχετικών βεβαιώσεων του TAXISnet με αυτόματη απόδοση στον αποστολέα υπόχρεο μοναδικού αριθμού καταχώρισης.
  3. Το ηλεκτρονικό αρχείο βεβαιώσεων δεν δύναται να υποβληθεί μετά το τέλος του αντίστοιχου έτους υποβολής του και η μη υποβολή του έως τότε επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 54 του ΚΦΔ (ν. 4174/2013).
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.