ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρτύριο η υπαγωγή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης οφειλών

10:42 - 20 Μαρ 2018 | Φορολογία
Μαρτύριο η υπαγωγή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης οφειλών
Η διαδικασία υπαγωγής των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης οφειλών αποτελεί ένα «πραγματικό μαρτύριο», όπως είπε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά 27.000 επιχειρήσεις και 7.000 ελεύθεροι επαγγελματίες. «Όμως, από τις 27.000 επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει την αίτηση οι 700 και μέχρι στιγμής έχουν προκριθεί μόνο οι 23» ανέφερε.

Σχετικά με το ζήτημα παραχώρησης κόκκινων δανείων σε ξένα funds, ο κ. Κουρμούσης υπογράμμισε ότι πριν από τρία χρόνια οι θεσμοί αρνούνταν να συζητήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας bad bank στην Ελλάδα.

«Τότε έλεγαν αυτό απαγορεύεται από διεθνή ντιρεκτίβα και πριν από τέσσερις μέρες έβγαλε ντιρεκτίβα η ίδια η ΕΕ και λέει ότι η μόνη λύση είναι να γίνει bad bank. Τους πήρε δηλαδή τρία χρόνια για να το καταλάβουν» συμπλήρωσε ο κ. Κουρμούσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.