ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασικές Εργοδοτικές υποχρεώσεις απέναντι σε ΟΑΕΔ, ΙΚΑ και Επιθεώρηση Εργασίας

13:44 - 16 Απρ 2007 | Φορολογία
Αναγγελία Πρόσληψης Η αναγγελία της πρόσληψης μισθωτού στον ΟΑΕΔ γίνεται με έντυπο που υποβάλλεται εις διπλούν μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την πρόσληψη στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ, η οποία οφείλει αμελλητί να αποστείλει στην αντίστοιχη αρμόδια υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε. το ένα εκ των δύο αντιτύπων.

Αναγγελία Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας

Ο εργοδότης που καταγγέλλει τη σύμβαση εργασίας, υποχρεούται μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την παράδοση του εγγράφου της καταγγελίας στον απολυόμενο, να αναγγείλει (υποβάλλει) το έγγραφο της καταγγελίας στην τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ σε δύο (2) αντίτυπα. Η ίδια υποχρέωση ισχύει εκ μέρους του εργοδότη και στην περίπτωση που αφορά καταγγελία σύμβασης ορισμένου χρόνου ή σύμβασης ορισμένου έργου.

Αναγγελία Οικειοθελούς Αποχώρησης

Ο εργοδότης υποχρεούται να αναγγέλλει υποχρεωτικά στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) εντός οκτώ (8) ημερών κάθε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού.

Αγορά Ασφαλιστικών Εισφορών

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα αγοράζονται οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στην μισθοδοτική περίοδο του προηγούμενου μήνα. Οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο Δώρο Χριστουγέννων αγοράζονται τέλος Φεβρουαρίου (με τις εισφορές του 1ου) και οι ασφαλιστικές εισφορές του Δώρου Πάσχα, τέλη Ιουνίου (με τις εισφορές του 5ου).

Οι ασφαλιστικές εισφορές του επιδόματος Αδείας, Ισολογισμού, Αναδρομικών και τυχόν άλλων αποδοχών που καταβάλλονται στον μισθωτό, αγοράζονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταβολή τους.

Υποβολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ)

Κάθε εργοδότης που απασχολεί πρόσωπο ή πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή στην ασφάλιση των φορέων ή των κλάδων και λογαριασμών των οργανισμών κοινωνικής πολιτικής τις εισφορές των οποίων εισπράττει ή συνεισπράττει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, υποχρεούται να υποβάλλει και να διαφυλάσσει Αναλυτική Περιοδική Δήλωση.

-Υποβολή Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου

Η προθεσμία υποβολής της ΑΠΔ μέσω διαδικτύου αρχίζει την πρώτη (εργάσιμη ή μη) ημέρα του μήνα που έπεται της περιόδου (συνήθως ημερολογιακό τρίμηνο) στην οποία αναφέρεται αυτή και λήγει την τελευταία (εργάσιμη ή μη) ημέρα του ιδίου μήνα.

-Υποβολή Α.Π.Δ. σε Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Η προθεσμία υποβολής της ΑΠΔ στα Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αρχίζει την πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα που έπεται της περιόδου (συνήθως ημερολογιακό τρίμηνο) στην οποία αναφέρεται αυτή και λήγει ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Μητρώου Εργοδότη.

Σημειώνεται ότι εφόσον η καταληκτική ημερομηνία δεν είναι εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, η προθεσμία λήγει την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Στον παρακάτω πίνακα προσδιορίζονται επακριβώς οι ημερομηνίες παραλαβής των ΑΠΔ για το β΄ τρίμηνο του 2007 λαμβάνοντας υπόψη τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑΣ Α.Π.Δ. ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ 04/2007 - 06/2007
(συμπεριλαμβάνεται και το Δώρο Πάσχα 2007)

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.

Καταληκτική Ημ/νία υποβολής ΑΠΔ σε Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
(για όσους εργοδότες παρέχεται αυτή η δυνατότητα)

Εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων, των οποίων το τελευταίο ψηφίο του Α.Μ.Ε. λήγει σε:

1 και 2

 11 Ιουλίου 2007

 ημέρα 

 Τετάρτη

3 και 4

 12 Ιουλίου 2007 

 ημέρα 

 Πέμπτη

5 και 6

 13 Ιουλίου 2007 

 ημέρα