ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ ξέπλυμα χρήματος και μεγάλοι φοροοφειλέτες

09:15 - 06 Σεπ 2018 | Φορολογία
Στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ ξέπλυμα χρήματος και μεγάλοι φοροοφειλέτες
Στο στόχαστρο της Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν οι μεγάλοι φοροοφειλέτες και εγκληματικές δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα χρήματος.

Η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος ξεκινάει σαφάρι ελέγχων για να βρει και να καταπολεμήσει τους παραβάτες. Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, μέσα στο πρώτο επτάμηνο του 2018 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος έστειλε στην ΑΑΔΕ 201 έγγραφα παροχής πληροφοριών που αφορούσαν σε 525 εμπλεκόμενα πρόσωπα, ενώ συνολικά εκδόθηκαν εντολές ελέγχου για 669 από αυτές τις υποθέσεις και οριστικοποιήθηκαν οι 104 από αυτές.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που βεβαιώθηκαν από τους φορολογικούς ελέγχους ανήλθαν σε 3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων έχουν εισπραχθεί έως σήμερα τα 443 χιλ. ευρώ.

Ταυτόχρονα αισθητή ήταν η αύξηση των φορολογούμενων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης για μη εμπρόθεσμη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. 

Ειδικότερα πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ για περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών, με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί εναντίον τους μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες ΔΟΥ για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:18 - 06 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.