ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρατηριούχοι Καπνικών Προϊόντων Vs Philip Morris- Η κόντρα έχει και συνέχεια...

01:01 - 18 Φεβ 2014 | Συνεντεύξεις
Πρατηριούχοι Καπνικών Προϊόντων Vs Philip Morris- Η κόντρα έχει και συνέχεια...
Σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται πώς βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ των Πρατηριούχων διάθεσης Καπνικών Προϊόντων και της Philip Morris, μετά την απόφαση του πολυεθνικού ομίλου να χρησιμοποιήσει αποκλειστικούς αντιπροσώπους στην διανομή των σημάτων του, βασικότερο των οποίων είναι το Marlboro.

Όπως επεσήμανε στο "R" o δικηγόρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πειραιά, Ανδρέας Ραζής, μολονότι κερδήθηκαν τα  ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας και της απόφασης που πήρε, η δικαστική μάχη θα συνεχιστεί. Ο λόγος  κατά τον ίδιο, είναι ότι μολονότι η εταιρεία μετά και την απόφαση του Ειρηνοδικείου ξεκίνησε την διάθεση των σημάτων της στους πρατηριούχους, αυτή γίνεται με μηδενικό κέρδος για τους τελευταίους. Κάτι που αντίκεινται στην δικαστική απόφαση, η οποία ορίζει ότι οι σχέσεις των δύο μερών πρέπει να επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν την απόφαση αποκλειστικής συνεργασίας με αντιπροσώπους.  

Philip-Morris170214

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πειραιά έχει φθάσει το θέμα και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να αποφανθεί εάν η απόφαση της πολυεθνικής είναι νόμιμη. Απόφαση που αναμένεται το προσεχές διάστημα. 

 

Η δικαστική διαμάχη, ωστόσο, όπως μας επεσήμανε ο κ. Α. Ραζής δεν αφορά μόνο τον πολυεθνικό όμιλο της Philip Morris αλλά και τις άλλες πολυεθνικές και συγκεκριμένα την ΒΑΤ, την Ιmpeial, την JTI, καθώς και τις ελληνικές εταιρείες Καρέλια και ΣΕΚΑΠ. 

 

Συνολικά 95 Πρατηριούχοι (57 Αθήνα, 9 Πειραιά, 4, Θεσσαλονίκη και 3 Πάτρα), έχουν αναζητήσει δικαστικά κατά των προαναφερθέντων ομίλων και αναμένουν τις δικαστικές αποφάσεις. 

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:13 - 18 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.