ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Μάκρη: Ο πολιτισμός κέρδισε στα σημεία τον ρατσισμό

08:44 - 22 Ιουλ 2014 | Ειδήσεις
Ευτυχώς, η λογική επικράτησε του παραλογισμού και ο πολιτισμός κέρδισε μια μάχη κατά του ρατσισμού έστω και στα σημεία. Η ράμπα στην παραλία της Νέας Μάκρης για τα ΑμΕΑ θα τοποθετηθεί.
Ειδικότερα, τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί τελικά η ράμπα κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα στην παραλία Νέας Μάκρης, που την περασμένη εβδομάδα πυροδότησε πρωτοφανείς αντιδράσεις κατοίκων και λουομένων.

Μάλιστα «μετά από ανώνυμες καταγγελίες αγνώστων», υπήρξε παρέμβαση του Λιμενικού που απαγόρευσε την τοποθέτηση του μηχανήματος.

Στην περιοχή υπήρξε και φραστική διαμαρτυρία λουομένων που υποστήριξαν διακαώς ότι «η ράμπα ενοχλεί και είναι άχρηστη καθώς δεν χρησιμοποιείται από κανέναν».

Πάντως, παρά τις αντιδράσεις, ο δήμαρχος Μαραθώνα επιμένει στην τοποθέτηση της ράμπας και προχώρησε στην επίλυση των νομικών και διαδικαστικών προβλημάτων που υπήρχαν.

Μια δεύτερη ράμπα έχει ήδη τοποθετηθεί από το Σάββατο στην παραλία της Δημοτικής Κατασκήνωσης στον Άγιο Ανδρέα.

«Ως πολίτες αλλά και ως κοινωνία έχουμε την υποχρέωση να είμαστε καθημερινά αλληλέγγυοι σε κάθε ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα συνανθρώπων μας, όχι μόνο προσφέροντας την αγάπη μας και την έμπρακτη συμπαράστασή μας αλλά και καταπολεμώντας κάθε διάκριση σε βάρος τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Ιορδάνης Λουίζος σχετικά με το θέμα.

«Κάποιοι με απαράδεκτο και ιδιόμορφο ρατσισμό προσπάθησαν αυτή τη χρονιά να αποτρέψουν την τοποθέτηση της ράμπας για άτομα με κινητικά προβλήματα. Δεν θα το καταφέρουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοΐζος.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Λοΐζος υποστήριξε πως σε κάποιους όπως φαίνεται δεν αρέσει να υπάρχει μία ράμπα και να κινούνται τριγύρω τους άτομα με κινητικά προβλήματα.
 
«Είναι απαράδεκτες νοοτροπίες που δεν εκφράζουν όλη την κοινωνία αλλά κάποιους ελάχιστους, οι ποιοι ωστόσο ήταν αρκετοί για να σταματήσουν την τοποθέτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως «στις 30 του μηνός θα επανατοποθετήσουμε τη δεύτερη ράμπα αφού έχουμε ενημερώσει ήδη τον ιδιοκτήτη και τη κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου».
 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.