ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί πέφτει το NZD παρά την άνοδο των επιτοκίων;

09:45 - 24 Ιουλ 2014 | Τεχνική Ανάλυση

Άλλα πράττει και άλλα εννοεί η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας; 

Τα ξημερώματα, η RBNZ αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια στο NZD κατά 0,25% από τα 3,25% στα 3,50% κίνηση η οποία αναμενόταν από τους επενδυτές. Σύμφωνα με τη δήλωσηη που ακολούθησε, η κεντρική τράπεζα αναμένει άνοδο του ΑΕΠ κατά 3,7% για το 2014 καθώς ο κατασκευαστικός κλάδος σημειώνει σημαντική άνοδο, ενώ η ζήτηση για αγορές νέων κατοικιών παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή. Επίσης, η ζήτηση παραμένει σε αυξημένα επίπεδα και αυτό αναμένεται να ασκήσει ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό.

Όλα τα προαναφερθέντα θα έπρεπε να αποτελέσουν μια ισχυρή στήριξη για το NZD. Παρόλα αυτά, η ανακοίνωση της αύξησης των επιτοκίων συνοδεύτηκε από την έντονη πτώση του νομίσματος έναντι όλων των βασικών νομισμάτων με τις απώλειες για το NZD/USD να ξεπερνούν τα 100 pips. Ο λόγος είναι η ακόλουθη δήλωση: το NZD παραμένει σε επίπεδα που δεν είναι βιώσιμα και υπάρχει ισχυρή πιθανότητα για μια σημαντική πτώση.

Είναι προφανές ότι η κίνηση της αύξησης των επιτοκίων με την παραπάνω δήλωση είναι πλήρως αντίθετες και δημιουργεί περισσότερο αρνητικά παρά θετικά συναισθήματα. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η RBNZ προσπάθησε να παρέμβει λεκτικά προκειμένου να σταματήσει την άνοδο του νομίσματος και αυτή ήταν μια τέλεια ευκαιρία για να το κάνει. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.