ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HDCA: Συνέδριο για την ανθρώπινη ανάπτυξη σε εποχές κρίσης

12:53 - 25 Ιουλ 2014 | Ειδήσεις
HDCA: Συνέδριο για την ανθρώπινη ανάπτυξη σε εποχές κρίσης
Στην αθήνα το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της HDCA με τίτλο "Η ανθρώπινη ανάπτυξη σε εποχές κρίσης: Επαναπροσέγγιση της κοινωνικής δικαιοσύνης".

Με τη συμμετοχή δειθνών προσωπικοτήτων, όπως o Καθηγητής στο Harvard Amartya Sen (Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών, 1998), ο Καθηγητής στο MIT Daron Acemoglu (συγγραφέας του Why Nations Fail), οι φιλόσοφοι Martha Nussbaum (Πανεπιστήμιο του Σικάγο ) και Phillip Pettit (Πανεπιστήμιο Princeton), και o Kaushik Basu (επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας), θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Human Development and Capability Association με τίτλο "Η ανθρώπινη ανάπτυξη σε εποχές κρίσης: Επαναπροσέγγιση της κοινωνικής δικαιοσύνης".

 

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Bielefeld Center of Education του Πανεπιστημίου του Bielefeld της Γερμανίας, και θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο President, στην Αθήνα.

Στόχος του είναι να προσεγγίσει με φιλοσοφικό, οικονομικό και θεσμικό τρόπο τον ανθρώπινο παράγοντα και την ανάπτυξή του μέσα σε οικονομικά περιβάλλοντα ύφεσης.

HDCA conference poster
Πληροφορίες για τις εγγραφές και την παρακολούθηση του συνεδρίου, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα, υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.hdca2014.org

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.