ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθανασίου: Το αντιρατσιστικό ν/σ καλύπτει και τις γενοκτονίες Χριστιανών

16:42 - 20 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
Αθανασίου: Το αντιρατσιστικό ν/σ καλύπτει και τις γενοκτονίες Χριστιανών
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης για το αντιρατσιστικό, απαντώντας στον προβληματισμό που διατυπώνουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το αν στο νομοσχέδιο θα αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση των γενοκτονιών, τις οποίες το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, όπως των Χριστιανών της Ανατολής.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι η "η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό. Άλλωστε και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στη σχετική επιστολή τους προς τον κ. Πρωθυπουργό, αναφέρονται στην ανωτέρω τοποθέτηση -δέσμευσή μου".

 

Υπενθυμίζεται ότι οι 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απέστειλαν την Τρίτη επιστολή προς τον Πρωθυπουργό που ζητούσαν να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων).

 

Ειδικότερα, οι γαλάζιοι βουλευτές είχαν προτείνει να υπάρξει σχετική διάταξη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου.

 

Μάλιστα, όπως ανέφεραν η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αναγνωρίσθηκε από την Βουλή το Φεβρουάριο του 1994, ότι η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων αντιμετωπίζεται ήδη ως αδίκημα και ότι ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση - δέσμευση για το θέμα.

 

"Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων, γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε", υπογράμμιζαν στο κείμενό τους.

 

Την Τετάρτη, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ζήτησε το αντιρατσιστικό να συζητηθεί στην Ολομέλεια όχι σε θερινό τμήμα, ώστε κάθε βουλευτής να έχει τη δυνατότητα «να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη συνείδησή του και την ιστορία».

 

Ως ιστορικό καθήκον χαρακτηρίζει την "ένταξη" της Γενοκτονίας Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:23 - 20 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.