ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι κάνει κάποιον καλό hedge fund trader;

12:30 - 27 Αυγ 2014 | Τεχνική Ανάλυση

Τι συμβουλεύει ένας από τους κορυφαίους traders με τεράστια εμπειρία;

Τα hedge funds αποτελούν την «ελιτ» των εταιριών διαχείρισης  παγκοσμίως. Και αν συνήθως αυτοί που φαίνονται είναι οι διαχειριστές τους, μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας οφείλεται στους traders που «ανοιγο-κλείνουν» τις θέσεις στο παρασκήνιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η επιτυχία ενός hedge fund οφείλεται και σε αυτούς.

Τι κάνει όμως κάποιον καλό hedge fund trader; Την απάντηση δίνει ένας από τους κορυφαίους hedge fund traders, ο Peter Borish, ο οποίος αποτέλεσε το «μυαλό» πίσω από το hedge fund, Tudor Investment Corporation. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Borish, ήταν η επιτυχής πρόβλεψη και τα κέρδη που αποκόμισε από τη «Μαύρη Δευτέρα» του 1987.

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση εκπαιδευτών κερδίζει συνεχώς αυξανόμενο έδαφος. Μεγάλα hedge funds όπως τα Brevan Howard, Man Group, Tudor Investments και πολλά άλλα, προσλαμβάνουν εκπαιδευτές οι οποίοι δίνουν τεράστια σημασία σε παράγοντες όπως: η διατροφή, ο ύπνος, οι καταχρήσεις και η ψυχική ισορροπία των διαχειριστών, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Ο Borish, ο οποίος πλέον έχει το ρόλο του εκπαιδευτή, ομολογεί ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μέθοδος που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος. Το βασικό είναι να κατανοήσεις τόσο καλά κάποιον ώστε να τον ωθήσεις «ένα βήμα παραπέρα» προκειμένου να βεβαιωθείς ότι έχεις εξαντλήσει κάθε δυναμική από τον καθένα, συμπληρώνει.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό για έναν trader να μην έχει εγωισμό, ώστε να μπορεί να παραδεχτεί το λάθος του. Αντιθέτως, ο Borish πιστεύει ότι ένας trader πρέπει να έχει τεράστιο εγωισμό για να είναι επιτυχημένος, ακόμα και αν χάνει. Χρειάζεται πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του ένας trader για να πει:«ωραία, σήμερα έχασα, αλλά την επόμενη φορά θα τα πάρω όλα πίσω», σημειώνει. Το σημαντικό είναι η μακροζωία στον κόσμο των hedge funds και φυσικά ένα μετρήσιμο track record.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντά κανείς στους traders είναι ότι δε διαθέτουν ένα track record. Επομένως συμβουλεύει κάποιος να κρατά ένα ιστορικό των κινήσεών του, για τουλάχιστον 24-36 μήνες.

Τέλος, ο Borish συμβουλεύει ότι η ζωή ενός trader δεν είναι μόνο trading. Οφείλει να έχει δραστηριότητες που θα τον αποφορτίζουν από την πιεστική καθημερινότητά του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.