ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Katara" του Εμίρη...χτύπησε τη Λευκάδα

12:21 - 28 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
"Katara" του Εμίρη...χτύπησε τη Λευκάδα
Για κρουαζιερόπλοια πέρασαν οι λουόμενοι στον Αη Γιάννη της Λευκάδας, τα δύο πολυτελή γιοτ του Εμίρη του Κατάρ, μένοντας άφωνοι στη θέα τους.

To ιδιωτικό γιοτ «Κatara» μαζί με άλλο αντίστοιχο σκάφος πέρασαν όλο το απόγευμα της Τετάρτης στον Αη Γιάννη της Λευκάδας, προκαλώντας σοκ στους λουόμενους τόσο λόγω μεγέθους όσο και επιπέδου πολυτέλειας. 

Όπως αναφέρει το Lefkadapress.gr, τα δύο γιοτ άραξαν για μερικές ώρες στη γνωστή παραλία της Λευκάδας, γεγονός όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο αφού ο ο εμίρης περνά συχνά τις διακοπές του στις ελληνικές θάλασσες, καθώς είναι και ιδιοκτήτης ενός μικρού νησιού του Ιονίου, της Οξιάς.

Το «Κatara» ανήκει στον Εμίρη του Κατάρ, τον 62χρονο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί και πρόκειται για το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο.Διαθέτει ένα κήτος από χάλυβα και αλουμίνιο σε μια υπερκατασκευή, χάρη στην οποία στηρίζεται το βάρος του, που φτάνει τους δεκατρείς τόνους. Το σκάφος κατασκευάστηκε το 2010 στο γερμανικό ναυπηγείο Larssen, που είναι το σημαντικότερο ναυπηγείο κατασκευής μεγάλων γιοτ στον κόσμο.

Το «Κatara» διαθέτει επτά καταστρώματα, ένα υπόστεγο και δύο χώρους-«μαξιλάρια» για προσγείωση ελικοπτέρων. Εντυπωσιακό είναι ότι το σκάφος των εκατόν είκοσι τεσσάρων μέτρων μήκους και πλάτους δεκαεννέα μέτρων διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους με θαλασσινό νερό, όπου μπορεί να φιλοξενήσει τα σκάφη υπηρεσίας για τις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών του, αλλά και ένα υποβρύχιο που έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί σε βάθος μέχρι εκατό μέτρα.

 

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.