ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το trade της εβδομάδας από τη Barclays: Πωλήσεις στο EUR/USD

Η Barclays περιμένει μια στροφή της Fed σε πιο αυστηρό τόνο όσον αφορά το μέλλον της νομισματικής πολιτικής.

Στο ξεκίνημα της εβδομάδας, η Barclays  με έκθεσή της προς τους πελάτες της συμβουλεύει να παραμείνουν πωλητές στο EUR/USD και να πουλήσουν κάθε ανοδικό ράλι καθώς θα πλησιάζουμε στη συνεδρίαση της FOMC, την Τετάρτη αλλά και στην ανακοίνωση των πρώτων πληρωμών από το TLTRO την Πέμπτη.

Η Barclays περιμένει μια στροφή της Fed σε πιο αυστηρό τόνο όσον αφορά το μέλλον της νομισματικής πολιτικής και αυτό αναμένεται να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στο δολάριο. Επιπλέον, η Barclays αναμένει ότι οι εκτιμήσεις της Fed για την ανεργία θα είναι χαμηλότερες. Αν και οι πιθανότητες για μια αρνητική έκπληξη διατηρούνται αυξημένες, οι όποιες επιπτώσεις για το δολάριο αναμένεται να είναι αυξημένες.

Όσον αφορά την ΕΚΤ και τις ανακοινώσεις για την πρώτη σειρά του TLTRO η Barclays εκτιμά ότι το ευρώ θα παραμείνει κάτω από τις πιέσεις των πωλητών. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Barclays κάνουν λόγο για ρευστότητα ύψους €114 δισ.

Η Barclays αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ΕΚΤ «θα κάνει τα πάντα» για να επαναφέρει την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μια μακροπρόθεσμη πτωτική τάση για το ευρώ με το στόχο για τους επόμενους 12 μήνες να είναι στα 1,1000.

Η Barclays διατηρεί μια θέση πώλησης από τα 1,3280 με το στόχο στα 1,2815 και το stop loss στα 1,3438.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.