ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών

15:46 - 16 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
Συνεδριάζει την Παρασκευή το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών
Τον ρόλο του ελέγχου στην οικονομική πληροφόρηση, όπως τον επιτάσσει το νέο περιβάλλον, μετά την πρόσφατη τροποποίηση της ελεγκτικής νομοθεσίας της ΕΕ, εξετάζει διεθνές συνέδριο υπό τη διοργάνωση του ΣΟΕΛ.

Οι εθνικές οικονομίες καλούνται να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις τις οποίες αναδεικνύει το συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα την ανάγκη πληρέστερης οικονομικής πληροφόρησης και κατ’ επέκταση αποτελεσματικότερων ελέγχων.

Ιδίως στην Ελλάδα, η οποία καλείται να εφαρμόσει περαιτέρω καίριες μεταρρυθμίσεις, προβάλλει ως παράγοντας βαρύνουσας σημασίας ο οικονομικός έλεγχος σε βασικούς τομείς της οικονομίας. Στους τομείς αυτούς, (τραπεζικός, φορολογικός, επενδυτικός κλπ). οι Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές μπορούν να συμβάλλουν επίσης με την διεθνή πολύπλευρη εμπειρία τους, ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις.

Εν όψει και της υποχρέωσης υιοθέτησης της νέας ελεγκτικής νομοθεσίας από την Ελλάδα, αναμένονται με ενδιαφέρον οι εργασίες του συνεδρίου, που θα λάβει χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 στον Αστέρα Βουλιαγμένης (Westin Astir Place) και στο οποίο συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, όπως οι πρόεδροι της IFAC και της FEE, καταξιωμένοι οικονομικοί αναλυτές, εκπρόσωποι ελεγκτικών εταιρειών, επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων.

Τα πορίσματα της διοργάνωσης θα υποβληθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και στα αρμόδια υπουργεία.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Τελευταία τροποποίηση στις 15:54 - 16 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.