ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμπράττουν ΚΕΠΕ και Stern School of Business της Νέας Υόρκης

11:23 - 17 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
Συμπράττουν ΚΕΠΕ και Stern School of Business της Νέας Υόρκης
Το ΚΕΠΕ στο πλαίσιο των ερευνητικών συνεργασιών με διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς, έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Stern School of Business του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (NYU).

Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης είναι από τα πλέον ιστορικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ιδρύθηκε το 1831, ενώ το Stern School of Business θεωρείται από τις πιο φημισμένες σχολές Χρηματοοικονομικών και Οικονομικών σπουδών παγκοσμίως.


Με τρεις εν ενεργεία Νομπελίστες Καθηγητές Οικονομικών, τους Michael Spence (2001 Nobel Prize Winner), Robert Engle (2003 Nobel Prize Winner) και Thomas Sargent (2011 Nobel Prize Winner), το Stern School of Business κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των κορυφαίων Οικονομικών Πανεπιστημίων στις σχετικές έγκυρες διεθνείς κατατάξεις των Wall Street Journal, Bloomberg Business Week και Financial Times.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΚΕΠΕ και του NYU, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης από κοινού με το Τμήμα Information, Operations & Management Science (IOMS) του Stern School of Business, με θέμα τη βέλτιστη έκδοση των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Στη μελέτη αυτή, συμμετέχουν διακεκριμένοι Καθηγητές από το Stern School of Business, με επικεφαλής τον Καθηγητή Mike Pinedo, καθώς και ερευνητές του ΚΕΠΕ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Πρόεδρο και Επιστημονικό Διευθυντή του ΚΕΠΕ, Καθηγητή Νικόλαο Φίλιππα, και συντονιστή τον Δρ. Νικόλαο Γεωργικόπουλο, ερευνητή του ΚΕΠΕ και επισκέπτη Καθηγητή έρευνας του Stern School of Business.

 

Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΕ θα επισκεφτεί κατόπιν επίσημης πρόσκλησης το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου 2014, όπου θα συναντηθεί με διεθνούς κύρους Καθηγητές όπως τον Κοσμήτορα του Stern School of Business, Καθηγητή Peter Henry, τον αντί-Κοσμήτορα, Καθηγητή Eitan Zemel, καθώς και με τον Πρόεδρο του τμήματος IOMS του Stern School of Business, Καθηγητή Alex Tuzhilin.

 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται συμφωνία του ΚΕΠΕ με το Stern School of Business, με σκοπό τη συμμετοχή αριστούχων μεταπτυχιακών φοιτητών του MBA της σχολής σε έρευνες και μελέτες που θα αναλάβει το ΚΕΠΕ και αφορούν την Ελληνική οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.