ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι αναμένει η αγορά από τη Fed και το δημοψήφισμα της Σκωτίας

Δολάριο και στερλίνα βρίσκονται στο προσκήνιο τις προσεχείς ημέρες

Standard Chartered

US Dollar: Ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για το δολάριο έναντι των G10 (high beta) αλλά και τοων αναδυόμενων νομισμάτων είναι αυτός μιας διορθωτικής κίνησης. Ως εκ τούτου, το ζεύγη του ευρώ αναμένεται να κινηθούν χαμηλότερα δεδομένου ότι δε θα υπάρξει κάποιος αστάθμητος παράγοντας. Οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση του δολαρίου θα είναι βραχύβια καθώς μια αδυναμία δεν υποστηρίζεται από τα macro.

Fed: Αν και είναι δύσκολο να ποσοτικοποιήσει κανείς κάτι τέτοιο, η αγορά έχει κινηθεί ξεκάθαρα προς το σενάριο μιας επιθετικής στροφής από τη Fed. Η άποψη της SC είναι ότι οποιαδήποτε αλλαγή στη ρητορική της Fed θα γίνει με τρόπο που δε θα αναστατώσει τις αγορές. Η SC εκτιμά ότι η φράση “considerable time” θα απουσιάζει από τη σημερινή ανακοίνωση αλλά αυτό θα γίνει με πολύ προσεκτικό τρόπο και με τη Yellen να δίνει βαρύτητα στους αριθμούς.

Commerzbank: Η γερμανική τράπεζα δε βλέπει βελτίωση στα macro της Νοτίου Αφρικής αφού ο πληθωρισμός αναμένεται να συνεχίσει την πτωτική του πορεία με αποτέλεσμα η κεντρική τράπεζα να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων.

UniCredit: Οι traders είναι έτοιμοι για το αποτέλεσμα του αυριανού δημοψηφίσματος. Όσο το «ΟΧΙ» προηγείται στις δημοσκοπήσεις, η ισοτιμία θα βρίσκει χώρο να κινηθεί πάνω από τα 1,6200.

Credit Suisse: Ευνοεί αγορές στερλίνας έναντι ευρώ στις διορθώσεις, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει καλή σχέση ρίσκου-απόδοσης.

Nomura: Εκτιμά ότι η Fed θα ξεκινήσει τις αυξήσεις επιτοκίων το 2015. Μειώνει τις προσδοκίες της από τις σημερινές ανακοινώσεις αλλά θεωρεί ότι η συνολική εικόνα θα είναι θετική για το δολάριο.

WSJ: Εκτιμά ότι η Fed θα απογοητεύσει την αγορά και δε θα είναι όσο επιθετική αναμένεται, διατηρώντας την ίδια ρητορική.

Societe Generale Cross Asset Research:

EUR/GBP: Το πτωτικό κανάλι στο EUR/GBP διατηρείται, με την τράπεζα να έχει στόχο μια δοκιμασία του χαμηλού του 2012 στο 0,7754/0,7700 με τη βραχυπρόθεσμη στήριξη να διαμορφώνεται στο 0,7930/17.

GBP/USD: Αντιστροφή από την αντίσταση ενδεχομένως οδηγήσει προς το 1,6000 ακόμη και το 1,5780. Βραχυπρόθεσμη αντίσταση διαμορφώνεται στο 1,6140 ενώ μεσοπρόθεσμα αντιστάσεις διαμορφώνονται στα 1,6485/1,6510.

EUR/USD: Η ισοτιμία δεν κατάφερε να διασπάσει το 1,3000 και συνεπώς οι πτωτικές πιέσεις παραμένουν. Στήριξη διαμορφώνεται στο 1,2888 και αντίσταση στο 1,3290.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.