ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ευρώ δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την έκπληξη από το TLTRO

Η ΕΚΤ τελικά «μοίρασε» λιγότερα και από το κατώτερο εύρος των εκτιμήσεων

Societe Generale Cross Asset Research

USD/CAD: Η ισοτιμία έχει επιβεβαιώσει το σχηματισμό αντίστροφής κεφαλής και ώμων ενώ βρίσκεται πάνω και από την πολυετή πτωτική γραμμή τάσης. οι μηνιαίες τεχνικές ενδείξεις συνεχίζουν να δείχνουν μια ανοδική εικόνα με τον πιθανότερο στόχο για την ισοτιμία να είναι στα 1,1360. Στηρίξεις εντοπίζονται στα 1,1195 και στα 1,1125.

EUR/GBP: Η ισοτιμία βρίσκεται σε μια πολυετή πτωτική τάση και είναι πιθανό να κινηθεί προς τα χαμηλά του 2012 στα 0,7800-0,7754. Τεχνικά θα μπορούσε να υπάρξει μια διορθωτική αντίδραση. Για σήμερα το εύρος διακύμανσης είναι στα 0,7977-0,7890.

EUR/USD: Η ισοτιμία εξακολουθεί να μη μπορεί να σταθεροποιηθεί ακόμα και μετά το σχηματισμό κεφαλής και ώμων που είχε διαμορφωθεί. Για την ώρα κινείται γύρω από μια σημαντική στήριξη ενώ βραχυπρόθεσμα αν υπάρξει η πολυαναμενόμενη τεχνική αντίδραση δύσκολα θα μπορούσε να περάσει πάνω από τα 1,3290. Για σήμερα αντίσταση υπα΄ρχει στα 1,2959.

Standard Chartered: Παραμένουμε bullish στην ισοτιμία USD/JPY εξαιτίας ενός συνδυασμού θεμελιωδών και τεχνικών στοιχείων. Προβλέπουμε τα 110,00 γεν για το τέλος του 2014 και τα 113,00 γεν για το τέλος του Q1 του 2015.  

ING: Η πρώτη δόση του TLTRO από την ΕΚΤ στα 82δις απογοήτευσε την αγορά, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως η κεντρική τράπεζα δεν καταφέρει να αυξήσει το ισοζύγιό της. Η ING αποδίδει το χαμηλό ποσό του πρώτου TLTRO στο γεγονός ότι είναι πιθανό οι τράπεζες να περιμένουν τα αποτελέσματα των stress test, καθώς και τα αποτελεσμάτα του προγράμματος ABS.

Rabobank: Η αντίδραση της αγοράς στην ανακοίνωση του TLTRO δείχνει ότι αυξήθηκαν οι πιθανότητες να χρειαστεί τελικά η ΕΚΤ να προχωρήσει σε QE, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι ένα χαμηλότερο ποσό TLTRO δεν θα καταφέρει να έχει τα αποτελέσματα στα οποία προσδοκά η κεντρική τράπεζα.

UBS: Οι χαλαρές δηλώσεις της SNB σήμερα ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση στο μέλλον. Εκτιμά όμως ότι τα αρνητικά επιτόκια θα επιστρατευθούν μόνο σε περίπτωση που το όριο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα για την ισοτιμία EUR/CHF στο 1,2000 δε μπορεί να διατηρηθεί ούτε με απευθείας παρεμβάσεις.

Sarasin: Η SNB θα προχωρήσει σε αρνητικά επιτόκια μόνο αν αυξηθούν τα αποθεματικά των τραπεζών. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες .

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.