ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ANZ Bank: Αγοράστε GBP στις διορθώσεις

Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία των μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία της βρετανικής οικονομίας.

Η απόρριψη του αιτήματος για απόσχιση της Σκωτίας, απομάκρυνε ένα σοβαρό πολιτικό κίνδυνο για τη βρετανική οικονομία και αυτό θα είναι θετικό για την υποστήριξη της ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας.

Η ΒΟΕ εξακολουθεί να θεωρείται μια από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, από τις κεντρικές τράπεζες των G8 που θα αυξήσει τα επιτόκια και θα ξεκινήσει την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής, αναφέρει η ANZ Bank.

Βραχυπρόθεσμα είναι πιθανό να υπάρξουν αναταράξεις αλλά η στερλίνα αναμένεται να παραμείνει ισχυρή κάτι που μας οδηγεί σε αγορές σε κάθε διόρθωση. Η πρόβλεψη της ημερομηνίας που θα γίνει η πρώτη αύξηση των επιτοκίων είναι πολύ δύσκολη αλλά θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι πολύ μακριά, συμπληρώνει η ANZ.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία των μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία της βρετανικής οικονομίας, για την οποία αναμένεται μια σημαντική ανοδική πορεία τους επόμενους μήνες, γεγονός που θα οδηγήσει τη ΒΟΕ στην έξοδο από τα μέτρα στήριξης. Η ANZ συστήνει long θέσεις στις διορθώσεις των GBP/AUD και GBP/NZD.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.