ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολύ κρίσιμα τεχνικά επίπεδα για τα G10 νομίσματα

Η αγορά έχει βιαστεί να προεξοφλήσει ένα ευρωπαϊκό QE, προειδοποιεί η BlackRock

Societe Generale Cross Asset Research

EUR/USD: Η ισοτιμία δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί και παραμένει πιθανή μια δοκιμασία των στηρίξεων στα 1,2740 και στα 1,2660. Μια ανοδική αντίδραση θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και τα 1,3290.

USD/CHF: Η ισοτιμία συνέχισε να κινείται ανοδικά μετά από τη διάσπαση της αντίστασης του ανοδικού καναλιού. Η ανοδική κίνηση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τα 0,9405 και τα 0,9458. Η σημαντικότερη στήριξη εντοπίζεται στα 0,9300.

EUR/GBP: Η ισοτιμία βρίσκεται σε μα πολυετή πτωτική τάση με το στόχο να είναι τα χαμηλά του 2012 στα 0,7800-0,7754. Οι μηνιαίοι δείκτες προσεγγίζουν στήριξη στα επίπεδα αυτά και μια ανοδική αντίδραση θα αποτελέσει ένα πολύ πιθανό σενάριο.

USD/JPY: Η ισοτιμία έχει διασπάσει την αντίσταση του πολυετούς ανοδικού καναλιού και ο στόχος είναι στα 110,70 γεν. Ο μηνιαίος RSI δείχνει να βρίσκεται στα ανώτατα επίπεδά του και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια αδυναμία διάσπασης των 110,70 γεν.

AUD/USD: Η ισοτιμία έχει εκπληρώσει το στόχο που υπήρχε μετά την ολοκλήρωση του σχηματισμού Head & Shoulders και στα τρέχοντα επίπεδα είναι πιθανό να υπάρξει σταθεροποίηση. Μόνο ένα κλείσιμο κάτω από τα 0,8850 θα ανοίξει το δρόμο για τα 0,8670 και τα 0,8500.

RBS: Η Αμερική εξακολουθεί να αποτελεί μια χώρα με δυναμική οικονομική ανάπτυξη. Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να είναι αδύναμη, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Fed και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Παρά την άνοδο του δολαρίου, το τέλος του μήνα θα μπορούσε να το βρει σε υψηλότερα επίπεδα.

SocieteGenerale: Μετά τη μεταβλητότητα που προκάλεσε το δημοψήφισμα στη Σκωτία, αυτή η εβδομάδα δεν έχει σημαντικές ανακοινώσεις για τη στερλίνα. Η τράπεζα εκτιμά ότι εξακολουθούν να ευνοούνται θέσεις short GBP/USD.

Blackrock: Η αγορά έχει βιαστεί να προεξοφλήσει ένα QE από την ΕΚΤ αμέσως μετά την πρώτη δόση του TLTRO, με την τράπεζα να θεωρεί βεβιασμένο το συμπέρασμα καθώς περιμένει να δει την κάλυψη της δόσης TLTRO και για τον Δεκέμβριο, καθώς εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθήσει τη ζήτηση για το πρόγραμμα πριν εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της.

AsianDevelopmentBank: Τα νομίσματα ορισμένων ασιατικών χωρών όπως η Κίνα, η Ινδονησία και το Χονγκ Κονγκ ενδεχομένως δεχθούν ισχυρές πιέσεις από μια περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου και μια πρόωρη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι οι διαμάχες στη Μ.Ανατολή και τα προβλήματα στην αγορά κατοικίας στην Κίνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.