ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ANZ Bank: Long στο δολάριο – προσοχή στην απαισιοδοξία για το ευρώ

Η ANZ διαφωνεί με την επικρατούσα άποψη ότι το ευρώ είναι ένα αδύναμο νόμισμα.

Η σημερινή ανάλυση της ANZ Bank προτρέπει τους πελάτες της να διατηρήσουν τις αγοραστικές θέσεις στο δολάριο και να αντισταθούν στον πειρασμό να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ANZ, η Fed κινείται σταθερά προς τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής η οποία αναμένεται να έχει μια σειρά από επιπτώσεις στις αγορές. Η ANZ παραμένει αγοραστής στο δολάριο, ιδιαίτερα έναντι των AUD, NZD, JPY και των ασιατικών νομισμάτων.

Η άποψη της ANZ για το ευρώ είναι πιο μετριοπαθής καθώς συμβουλεύει τους πελάτες της να μην είναι τόσο αρνητικοί για το κοινό νόμισμα. Συγκεκριμένα, η ANZ σπεύδει να υπενθυμίσει ότι η Ευρωζώνη έχει ένα σημαντικά μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα και οι όποιες αποχωρήσεις κεφαλαίων έχουν παρατηρηθεί έχουν να κάνουν με τη διαδικασία απομόχλευσης των τραπεζών και όχι με εκροές από μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί.

Η ANZ κλείνει την έκθεσή της αφήνοντας μια θετική εικόνα για το ευρώ, για το οποίο τονίζει ότι δε μπορεί να υιοθετήσει την άποψη ότι είναι ένα αδύναμο νόμισμα.

Οι στόχοι της ANZ για τις βασικές ισοτιμίες

30-09-14 anzfore

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.