ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Η κυβέρνηση δίνει μάχη για την έξοδο από την κρίση

13:17 - 30 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
Βρούτσης: Η κυβέρνηση δίνει μάχη για την έξοδο από την κρίση
Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν δίνουν μια μεγάλη μάχη για τη δημοσιονομική εξυγίανση, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την οριστική έξοδο από την κρίση, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης απευθύνοντας χαιρετισμό στον εθνικό διάλογο υπό την αιγίδα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ILO.

"Με μια συγκροτημένη στρατηγική διαρθρωτικών αλλαγών οικοδομούμε σύγχρονους θεσμούς που προάγουν το μετασχηματισμό του παραγωγικού υποδείγματος της ελληνικής οικονομίας και υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός νέου ενάρετου κύκλου οικονομικής ανάπτυξης, υψηλής παραγωγικότητας, εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας, κοινωνικής ευημερίας και συνοχής", υπογράμμισε ο υπουργός.

Επεσήμανε δε ότι αυτή την περίοδο, ο κοινωνικός διάλογος αποκτά μια ιδιαίτερη κρισιμότητα διότι είναι απαραίτητες νέες κοινωνικές συμφωνίες – με ισορροπημένους συμβιβασμούς και τολμηρές υπερβάσεις - που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σημερινής συγκυρίας και ιδιαίτερα στην προοπτική οικοδόμησης ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, η εστίαση στη συγκράτηση των αμοιβών, η οποία αποτέλεσε μεν ένα προσωρινό και αναπόφευκτο εργαλείο την πρώτη περίοδο της προσαρμογής, δεν μπορεί να αποτελεί το βασικό πυλώνα πολιτικής.

Η έμφαση πρέπει να δοθεί, θεώρησε,  στη συνεχή και δυναμική αύξηση της παραγωγικότητας, έτσι ώστε οι μισθοί και οι αμοιβές να ξεκινήσουν μια νέα ανοδική τάση με αντίστοιχες αυξήσεις.

"Φλέγοντα ζητήματα όπως ο σχεδιασμός αποτελεσματικών πολιτικών για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας, αλλά και η αντιμετώπιση της μάστιγας της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, αποτελούν πεδία στα οποία η συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους είναι ιδιαίτερα σημαντική", είπε ο υπουργός και αναφερόμενος στα ζητήματα συνδικαλιστικής δράσης, πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα υπεύθυνο κίνημα και ένα σύγχρονο λειτουργικό και δημοκρατικό.

Η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να παρέμβει ή να επηρεάσει το διεκδικητικό περιεχόμενο του συνδικαλιστικού κινήματος, ανέφερε ο κ. Βρούτσης και προανήγγειλε αναμόρφωση του νομικού πλαισίου για το συνδικαλισμό καλώντας όλους να συμβάλουν στον διάλογο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:26 - 30 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.