ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Άνοδος του δολαρίου κατά 20% τους επόμενους μήνες

Προβλέψεις σοκ από τη Goldman για ευρώ και δολάριο, μέχρι και το 2017.

Τους τελευταίους μήνες έχει υπάρξει κατακόρυφη αύξηση της δραστηριότητας στα νομίσματα των G10, με τη δυναμική του δολαρίου να είναι το βασικό θέμα και με τους επενδυτές να έχουν εκφράζουν την απορία τους για τον αν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα αρχίσουν να ανησυχούν για την έντονη άνοδο του νομίσματος.

USD: Ο δείκτης δολαρίου δείχνει ότι το δολάριο έχει ενισχυθεί 6,0% από την αρχή της χρονιάς, με την πλειοψηφία των κερδών να έχουν σημειωθεί τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ακόμα και αυτή η άνοδος αφήνει το δολάριο 7% χαμηλότερα από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο με αποτέλεσμα να αναμένεται συνέχεια της ανόδου τους επόμενους μήνες, καθώς η Fed κινείται προς τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Οι προβλέψεις της Goldman Sachs θέλουν το δολάριο να ενισχύεται 20% μέχρι και το 2017.

EUR: Το ευρώ βρίσκεται στην απέναντι όχθη σε σχέση με το δολάριο και τη στερλίνα. Από την αρχή της χρονιάς έχει βρεθεί 5% χαμηλότερα έναντι των G10, αλλά παραμένει 8% υψηλότερα από τα χαμηλά του Ιουλίου 2012, όταν και ο Draghi είπε το περίφημο “whatever it takes” που απογείωσε την ισοτιμία. Η Goldman βλέπει το EUR/USD στο 1,2000 στους επόμενους 12 μήνες και στο 1,000 μέχρι το 2017.

GBP: Η στερλίνα βρίσκεται σε μια παρόμοια κατάσταση με το δολάριο. Έχει σημειώσει άνοδο 5% για το 2014 αλλά παραμένει 8% κάτω από τον ιστορικό της μέσο όρο. Η GS βλέπει το EUR/GBP στα 0.7500 τους επόμενους 12 μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.