ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To τουρκικό σεισμογραφικό Barbaros εισήλθε στην κυπριακή ΑΟΖ

10:30 - 20 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
To τουρκικό σεισμογραφικό Barbaros εισήλθε στην κυπριακή ΑΟΖ
Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης επιβεβαίωσε πως στις 6.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros εισήλθε στην κυπριακή ΑΟΖ, συνοδευόμενο από δυο υποστηρικτικά σκάφη.

Στην περιοχή, αρκετά πιο νοτιοανατολικά βρίσκεται ήδη τουρκική φρεγάτα του πολεμικού ναυτκού που παρακολουθεί τη γεώτρηση της κοινοπραξίας ENI-Kogas σε απόσταση 5 μιλίων από το κυπριακό τεμάχιο 9. 

Η πορεία του Μπαρμπαρός παρακολουθείται στενά και ενημερώνεται συνεχώς το Εθνικό Συμβούλιο. Παράλληλα ενημερώνονται και ξένες κυβερνήσεις και η ΕΕ και ο ΟΗΕ, που με ανακοινώσεις τους έχουν ταχθεί υπέρ του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας άρχισε στις 7 το πρωί η Ρωσία. Για τη διενέργεια της άσκησης η Μόσχα έχει δεσμεύσει περιοχή 800 τετραγωνικών μιλίων, η οποία εφάπτεται εκείνης που έχει δεσμεύσει η Τουρκία. Η ρωσική άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου και στη διάρκειά της θα γίνονται βολές ρουκετών από πλοία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.