ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρώ: Τα κεφάλαια ακολουθούν τα θεμελιώδη μεγέθη

H CA έχει θετική άποψη για τη μεσοπρόθεσμη πορεία του ευρώ.

Η χθεσινή είδηση-διαρροή ότι η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει εταιρικά ομόλογα αλλά και τα αποτελέσματα των stress tests (26 Οκτωβρίου), αποτελούν τα σημαντικότερα γεγονότα που περιμένουν οι traders. Και τα δυο αυτά γεγονότα, θα έχουν σημαντικό μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στο ευρώ, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Credit Agricole.

Πρόσφατα η CA παρουσίασε μια έκθεση στην οποία εξηγούσε το ισοζύγιο πληρωμών της Ευρωζώνης. Σήμερα εστιάζει σε δυο πολύ σημαντικές παραμέτρους.

Πρώτον, είναι οι εισροές κεφαλαίων στην Ευρωζώνη, παράμετρος η οποία οδήγησε στο ράλι του ευρώ από τα μέσα του 2012 μέχρι και τα μέσα του 2014. Η CA εκτιμά ότι τα μεγάλα κεφάλαια θα συνεχίσουν να αποεπενδύονται από την Ευρώπη και από τις ευρωπαϊκές μετοχές και αυτό θα είναι ένα αρνητικό στοιχείο για το ευρώ το 2015.

Δεύτερον, έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν σημαντικές εκροές κεφαλαίων και από τις ίδιες τις χώρες τις Ευρωζώνης προς άλλες χώρες εκτός ΕΕ και αυτός είναι ένας παράγοντας που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το ισοζύγιο πληρωμών στο μέλλον.

Η CA έχει μια θέση long στο EUR/USD με στόχο τα 1,3100 και stop loss στα 1,2350.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.