ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Buy the dip για τους επενδυτές το sell off

09:03 - 24 Οκτ 2014 | Τεχνική Ανάλυση

Ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις αποτέλεσε η πρόσφατη πτώση των αγορών

Το ποσοστό των επενδυτών που παραμένουν αισιόδοξοι βραχυπρόθεσμα, μετά την τελευταία άνοδο των αγορών, είναι στο 49,7% σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ΑΑΙΙ, την ώρα που η απαισιοδοξία κατάρρευσε.

Οι προσδοκίες ότι οι μετοχές θα σημειώσουν άνοδο τους επόμενους έξι μήνες αυξήθηκαν κατά 7% φτάνοντας στο 49,7%. Αυτή η ένδειξη αισιοδοξίας είναι η μεγαλύτερη από τον Αύγουστο (51,9%) ενώ είναι και η δέκατη συνεχόμενη εβδομάδα τις τελευταίες 11, που η αισιοδοξία παραμένει πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο του 39,0%.

Από την άλλη, οι επενδυτές που πιστεύουν ότι το τους επόμενους έξι μήνες οι αγορές θα βρίσκονται σε πλάγια τάση αυξήθηκαν κατά 4,2% στο 27,8% και παρά την άνοδο η ένδειξη παραμένει κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο του 30,5%, για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, αυτοί που πιστεύουν ότι οι μετοχές θα σημειώσουν πτώση τους επόμενους έξι μήνες, σημείωσαν πτώση κατά 11,2% στο 22,5% που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Αυγούστου.

Από την ανάλυση των παραπάνω στατιστικών στοιχείων, εξάγεται το συμπέρασμα ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου sell off, οι επενδυτές θεώρησαν ότι είχε έρθει η ώρα για νέες τοποθετήσεις καθώς οι αγορές αποσυμπιέστηκαν σημαντικά.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.