ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays: Είναι σωστή η τιμή του USD;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η άνοδος του δολαρίου προήλθε μετά από μια πολύ μεγάλη περίοδο αδυναμίας.

Η τιμή έχει πάντα δίκιο, ισχυρίζεται η Barclays και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που δικαιολογεί ότι το δολάριο έχει εισέλθει σε μια περίοδο αυξανόμενης δυναμικής.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η άνοδος του δολαρίου προήλθε μετά από μια πολύ μεγάλη περίοδο αδυναμίας.  Αν και η άνοδος του δολαρίου από τα μέσα του καλοκαιριού μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ακραία, η τρέχουσα αποτίμηση του δολαρίου παραμένει σχετικά χαμηλότερα σε σχέση με το μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει την αξία του δολαρίου σε πραγματικούς όρους για τα τελευταία 50 χρόνια. Αν και το δολάριο ενισχύθηκε τους προηγούμενους μήνες, η άνοδος αυτή είναι σχετικά μικρή συγκρινόμενη με αντίστοιχες τάσεις του παρελθόντος. Ακόμα και σήμερα λοιπόν, το δολάριο παραμένει κάτω από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο του. Αυτό θα πρέπει να μας κάνει να κατανοήσουμε πόσο λιγότερο ακραίο είναι το ράλι των τελευταίων μηνών.

24-10-14 usdollar

Όταν λοιπόν το δολάριο αρχίζει μια νέα τάση, η τάση αυτή είναι μεγάλη και σταθερή. Η προηγούμενη μεγάλη τάση του δολαρίου ξεκίνησε το 2002 και κράτησε περίπου 7 χρόνια με το δολάριο να χάνει 25% της αξίας του. Αν θεωρήσουμε ότι η νέα τάση του δολαρίου ξεκίνησε το 2011, το αμερικανικό νόμισμα έχει ενισχυθεί μόλις κατά 10%, καταλήγει η Barclays.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.