ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρουμπινί: «Η Αμερική είναι μια άρρωστη, άρρωστη χώρα»

12:46 - 25 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Ρουμπινί: «Η Αμερική είναι μια άρρωστη, άρρωστη χώρα»
«Αμερικανική τρέλα: επιτρέπεται σ' έναν έφηβο να δεχτεί ως δώρο γενεθλιών ένα όπλο. Είναι μια άρρωστη, άρρωστη χώρα», έγραψε στο Twitter του ο Νούριελ Ρουμπινί, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Το tweet αυτο του Ρουμπινί έρχεται λίγες ώρες μετά από την είδηση ότι ένας ληστής σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε αρκετούς άλλους στο λύκειο Marysville-Pilchuck, κοντά στο Σιάτλ.

 

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο άντρας αυτός ήταν ο Jaylen Fryberg, ένας πρωτοετής στο σχολείο. Ο Fryberg, ο οποίος μετά αυτοκτόνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πρόσβαση σε πυροβόλα όπλα και, σύμφωνα με μια φωτογραφία στο Instagram, είχε πρόσφατα λάβει από τους γονείς του ως δώρο γενεθλιών ένα όπλο.

 

Η προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης στράφηκε στην ψυχική κατάσταση του Fryberg, ο οποίος φαίνεται πως έδειχνε σημάδια συναισθηματικών διαταραχών.

 

Ωστόσο, ο Ρουμπινί αναφέρει ότι η προσοχή πρέπει να στραφεί στο πόσο εύκολη πρόσβαση έχουν σε όπλα άνθρωποι με ψυχικές διαταραχές.

 

Βέβαια, αυτό δεν είναι ένα νέο ζήτημα, καθώς στην πρόσφατη ιστορία έχουν συμβεί αρκετά τραγικά περιστατικά με πυροβολισμούς σε σχολεία. Και ένω θα περίμενε κανείς ότι τέτοιες περιπτώσεις θα ωθήσουν κάποια νομοθετική αλλαγή για την οπλοκατοχή, στην πραγματικότητα γίνονται ελάχιστες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.