ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι αγοράζει η BlackRock μετά την τελευταία άνοδο των μετοχών;

Σχετικά με το ράλι της περασμένης εβδομάδας, η BlackRock εκτιμά ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, αλλά ένας συνδυασμός διαφορετικών αιτιών.

Οι αναλυτές της BlackRock δηλώνουν εκστασιασμένοι από τις διακυμάνσεις των αγορών κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εβδομάδων. Και όπως κάθε μεγάλη πτώση δημιουργεί ευκαιρίες, έτσι και η BlackRock αναζητά τις επόμενες τοποθετήσεις της. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η Ιαπωνία και ο κλάδος καταναλωτικών αγαθών.

Ιαπωνία: Η Ιαπωνία δεν είναι πρόσφατη «ανακάλυψη» για τη BlackRock καθώς το γιγαντιαίο fund είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του εδώ και πολλούς μήνες. σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της Blackrock, το ράλι των ιαπωνικών μετοχών αναμένεται να συνεχιστεί. Ο βασικότερος λόγος είναι επειδή το GPIF (το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στον κόσμο) αναμένεται να διπλασιάσει τις τοποθετήσεις του σε ιαπωνικές μετοχές, από 12% που είναι σήμερα στο 25%. Το GPIF, αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι κρατικοί οργανισμοί.

Μετοχές από τον καταναλωτικό κλάδο: Ο κλάδος των καταναλωτικών αγαθών είναι αυτός που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές. Ο κλάδος αυτός σημειώνει σημαντική υπο-απόδοση από την αρχή της χρονιάς (-6,0%) και αυτό εξαιτίας της αδύναμης αύξησης στο εισόδημα των Αμερικανών. Παρόλα αυτά όμως, όπως τονίζει η Blackrock, ακόμα και αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αύξηση στο εισόδημα των Αμερικανών, η πτώση στις τιμές ενέργειας και η πτώση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, θα απελευθερώσουν εισόδημα το οποίο θα ενισχύσει την κατανάλωση.

Σχετικά με το ράλι της περασμένης εβδομάδας, η BlackRock εκτιμά ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, αλλά ένας συνδυασμός διαφορετικών αιτιών όπως η στήριξη από την ΕΚΤ, τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Κίνα και οι συνεχείς αγορές από ιαπωνικά funds. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.