ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκική ακταιωρός χτύπησε ελληνική μηχανότρατα

19:46 - 31 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Τουρκική ακταιωρός χτύπησε ελληνική μηχανότρατα
Επεισόδιο με εμπλοκή τουρκικής ακταιωρού καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή στις εκβολές του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 11.45 ο κυβερνήτης της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε από τον καπετάνιο ελληνικής μηχανότρατας που βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων να σταματήσει για έλεγχο.

Ο καπετάνιος απάντησε πως δεν έχει περάσει την οριογραμμή και έχει ενημερώσει ήδη το Λιμενικό. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν πρόκειται να σταματήσει και θα κατευθυνθεί προς Αλεξανδρούπολη.

Η τουρκική ακταιωρός μπήκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και επιχείρησε με διάφορους ελιγμούς να παρεμποδίσει το ελληνικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο έλληνες και τέσσερις αιγύπτιοι. Κατά τους ελιγμούς η ακταιωρός χτύπησε στην αριστερή πλευρά της πλώρης την μηχανότρατα με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές.

Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ωστόσο όταν έφτασε διαπιστώθηκε πως η τουρκική ακταιωρός είχε εξαφανιστεί.

Το θέμα δεν αποκλείεται να συζητηθεί κατά τη συνάντηση που θα έχουν ο έλληνας αρχηγός του Λιμενικού με τον τούρκο ομόλογο του κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα από 5 έως 8 Νοεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.