ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα «μαύρα» από τον Draghi – Η BoJ τον σπρώχνει σε δυνατό QE

Ο Mario Draghi σε σημερινή του ομιλία «γκρεμίζει» και πάλι το ευρώ καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι η ρητορική του είναι απροσδόκητα χαλαρή.

Ο Mario Draghi σε σημερινή του ομιλία «γκρεμίζει» και πάλι το ευρώ καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι η ρητορική του είναι απροσδόκητα χαλαρή και τα σχόλιά του ιδιαίτερα αρνητικά.
Ο Mario Draghi, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ευρωζώνη εξαιρετικά δύσκολη με την ανάπτυξη να παραμένει αδύναμη και με τον πληθωρισμό βραχυπρόθεσμα να αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την ΕΚΤ. Ο Mario Draghi δε σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε: έχουμε διαπιστώσει ότι η πορεία του πληθωρισμού δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην οικονομία και χτύπησε καμπανάκι για το μεγάλο διάστημα που υπάρχει χαμηλός πληθωρισμός.
Ο Mario Draghi εμφανίστηκε πολύ απαισιόδοξος με τη στάση του να είναι πλήρως αρνητική ενώ«ακούμπησε» ακόμα και το θέμα του ύψους του ισολογισμού της ΕΚΤ για το οποίο είπε ότι θα επανεξεταστεί. Στο Forexreport.gr έχουμε επισημάνει ότι η ΕΚΤ θα οδηγηθεί σε QE το οποίο θα κυμανθεί μεταξύ €2,5-3,0 τρισ. και όχι €1 τρισ. που επιμένει να ισχυρίζεται η ΕΚΤ.
Ο ρόλος της BoJ
Επίσης, έχουμε πολλές φορές επισημάνει το ρόλο της BoJ στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και την άγρια κόντρα που αναμένεται να ξεσπάσει. Με το γεν να πέφτει ασταμάτητα και την Ιαπωνία να οδεύει σε εκλογές με στόχο με ρητή εντολή για μόνιμη πίεση στο γεν, ο Mario Draghi βρίσκεται εκτεθειμένος.
Από εδώ και στο εξής, όλες οι αποφάσεις της ΕΚΤ για την ευρωπαϊκή οικονομία θα γίνονται με συνάρτηση τις εξελίξεις στην Ιαπωνία.
Καταρρέει το ευρώ
Αυτή την ώρα το ευρώ «λιώνει» έναντι των περισσότερων νομισμάτων, ακόμα και έναντι του γεν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.