ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ

Οι κεντρικές τράπεζες εξακολουθούν να απασχολούν την επενδυτική συμπεριφορά

ΕΚΤ, Nowotny

- Πάντα υπάρχουν περιθώρια για περισσότερη δράση από την ΕΚΤ.
- Ο μεσοπρόθεσμος στόχος για τον πληθωρισμό παραμένει υπό έλεγχο αλλά η ΕΚΤ παρατηρεί αποκλίσεις.
- Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τον αντίκτυπο από τις πολιτικές της ΕΚΤ.

Κίνα
- Σύμφωνα με το Reuters, η PBoC είναι έτοιμη να μειώσει και πάλι τα επιτόκια και να χαλαρώσει περισσότερο τα κριτήρια δανεισμού.
- Η PBoC ρίχνει μεγάλο βάρος στην εσωτερική στήριξη της οικονομίας. Πιθανή νέα μείωση στα ελάχιστα αποθεματικά των τραπεζών.

ΕΚΤ
- Ο χαμηλός πληθωρισμός πρέπει να αυξηθεί πάση θυσία πολύ γρήγορα με οποιονδήποτε τρόπο.
- Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη, τους επόμενους μήνες.


Commerzbank: Σκεπτική για το αν ήταν η SNB που βοήθησε την ισοτιμία EUR/CHF να κινηθεί υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα.Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το δημοψήφισμα για τα αποθεματικά του χρυσού της κεντρικής τράπεζας μάλλον δε θα επιτύχει και συνεπώς θα ήταν δικαιολογημένη η απομάκρυνση της ισοτιμίας από το floor του 1,2000.

Morgan Stanley: Η ομόφωνη απόφαση της ΕΚΤ να αποδυναμώσει το νόμισμα και η διχογνωμία της Ιαπωνίας σχετικά με τις επιπτώσεις ενός αδύναμου γεν θα μπορούσαν να πιέσουν την ισοτιμία EUR/JPY, με την τράπεζα να εκτιμά ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του 138,00 μέχρι το τέλος του έτους.

UBS: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για το αν παρενέβη η SNB την προηγούμενη εβδομάδα στη ισοτιμία και οι αξιωματούχοι αρνούνται να σχολιάσουν αν υπήρξε παρέμβαση. Η τράπεζα εκτιμά ότι ακόμη και να συνέβη κάτι τέτοιο ήταν μικρής κλίμακας.

Credit Suisse: Η ομιλία Ντράγκι την περασμένη εβδομάδα ήταν προπομπός προς την κατεύθυνση της αγοράς κρατικών ομολόγων, την οποία η τράπεζα θεωρεί πιθανό να ανακοινώνεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 4 Δεκεμβρίου. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς σχετικά με την αποφασιστικότητα της ΕΚΤ να ενισχύσει το ισοζύγιό της.

Goldman Sachs: Είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε το EUR/USD κάτω από τα 1,2000 τους επόμενους 12 μήνες.

Bank of Tokyo Mitsubishi: Οι πιθανότητες να δούμε μια πτώση κάτω από τα 0,8400 στην ισοτιμία AUD/USD βραχυπρόθεσμα, έχουν μειωθεί σημαντικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.