ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για την Αμφίπολη το Σάββατο

18:28 - 25 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για την Αμφίπολη το Σάββατο
Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της ανασκαφής στην Αμφίπολη θα παρουσιάσει το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα η επικεφαλής των ανασκαφών Κατερίνα Περιστέρη.

Η ομιλία της, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού θα έχει ως θέμα «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014).


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, από τις 11.00 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22 στην Αθήνα, παρουσία όλης της ερευνητικής ομάδας.


Στην παρουσίαση θα μιλήσουν, εκτός από την κα Περιστέρη, ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής με θέμα «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις» και ο πολιτικός μηχανικός Δημ. Εγγλέζος με θέμα: «Ο ρόλος του Πολιτικού Μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».


Συντονιστές θα είναι ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Νίκος Σταμπουλίδης, Αρχαιολόγος, Διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:47 - 25 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.