ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση 700 μεταναστών

22:00 - 25 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση 700 μεταναστών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης περίπου 700 μεταναστών, που βρίσκονται στο φορτηγό πλοίο «Μπάρις», υπό σημαία Κιριμπάντι, και το οποίο τα ξημερώματα έμεινε ακυβέρνητο, ενώ έπλεε 30 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Το απόγευμα ξεκίνησε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες,  η ρυμούλκηση του πλοίου από τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών, ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.


Κοντά στο πλοίο βρίσκονται, επίσης, παραπλέοντα εμπορικά σκάφη, ενώ στην περιοχή πετάει ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.


Στο ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο έχει κατέβει ένας εκ των διασωστών του ελικοπτέρου Super Puma, με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών.


Ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια παραπλέοντος εμπορικού πλοίου να ρυμουλκήσει το ακυβέρνητο σκάφος προς την Κρήτη, την προσπάθεια ανέλαβε η φρεγάτα «Ύδρα».


Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος πραγματοποιεί προγραμματισμένη διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.