ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κόκκινοι» οι λογαριασμοί του retail – Πόλεμος νεύρων στο πετρέλαιο

11:43 - 26 Νοε 2014 | Τεχνική Ανάλυση

Τα μεγάλα κεφάλαια έχουν σπεύσει να εκμεταλλευτούν το gap του DAX με τους δείκτες της Wall Street.

Οι αγορές διαπραγματεύονται και όλο και λιγότερη ρευστότητα εξαιτίας του long weekend των Αμερικανών που ετοιμάζονται να γιορτάσουν την ημέρα των Ευχαριστιών. Ως εκ τούτου δεν αναμένουμε μεγάλες αλλαγές στην κατεύθυνση του S&P 500. Όπως έχουμε επισημάνει εδώ και πολλές ημέρες όμως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στο γερμανικό DAX που σπεύδει ταχύτατα να καλύψει τις πρόσφατες απώλειες καθώς οι επενδυτές πιστεύουν όλο και περισσότερο στο επερχόμενο QE από την ΕΚΤ.

Άλλωστε πλέον, όσο πιο άσχημα είναι τα macro της Ευρωζώνης και της Γερμανίας, τόσο ψηλότερα θα οδηγείται ο DAX καθώς θα αυξάνονται οι πιέσεις προς την ΕΚΤ. Πλέον τα περισσότερα μέλη της κεντρικής τράπεζας γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιστρέψει η Ευρωζώνη σε τροχιά ανάπτυξης.

Τα μεγάλα κεφάλαια έχουν σπεύσει να εκμεταλλευτούν το gap του DAX με τους δείκτες της Wall Street με αποτέλεσμα ο γερμανικός δείκτης να αποδίδει καλύτερα από τη Wall Street για πάνω από ένα μήνα, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.

26-11-14 daxperf

Αυτό σημαίνει ότι οι προσδοκίες για την Ευρωζώνη έχουν γίνει και πάλι θετικές και ότι η στήριξη της Wall Street προς υψηλότερα επίπεδα μπορεί να γίνει μόνο αν ακολουθήσει και ο DAX. Όμως, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πριν δούμε νεότερα υψηλά και νέες μεγάλες ανοδικές κινήσεις, θα δούμε πτώση στους δείκτες. Η στασιμότητα του S&P 500 είναι άσχημο προμήνυμα και με βάση το  παρελθόν, τις επόμενες 2 εβδομάδες είναι πιθανότερο να βρισκόμαστε χαμηλότερα από εδώ που βρίσκεται ο δείκτης σήμερα.

*Το παραπάνω άρθρο αποτελεί απόσπασμα από το καθημερινό Morning Briefing που λαμβάνουν στο email τους, τα μέλη του ForexReport.gr. Μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν, εδώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.