ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμία απόφαση για μείωση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ

Η αντίδραση της αγοράς ήταν άμεση με το πετρέλαιο να υποχωρεί κάτω από τα $71,00.

Ο ΟΠΕΚ επιβεβαίωσε τα σενάρια που ήθελαν μια απόφαση για μείωση της παραγωγής να είναι δύσκολη, καθώς σε δηλώσεις που έγινα πριν από λίγα λεπτά, η ημερήσια παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη στα 30 εκατ. bpd.
Η αντίδραση της αγοράς ήταν άμεση με το πετρέλαιο να υποχωρεί κάτω από τα $71,00 και πλέον όλα δείχνουν ότι θα έχουμε πτώση κάτω από τα $70 πιθανόν και πριν από την ολοκλήρωση της εβδομάδας. Η επόμενη σημαντική στήριξη εντοπίζεται στα $68,00 και στη συνέχεια στα $64,00.
Οι εκπρόσωποι των διαφόρων χωρών δείχνουν ιδιαίτερα ψύχραμοι και δεν είναι τυχαίο ότι η επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ προγραμματίστηκε για τον Ιούνιο του 2015. Με απλά λόγια, ο ΟΠΕΚ άφησε την αγορά να αποτιμήσει η ίδια το πετρέλαιο. Αν τώρα λάβουμε υπόψη μας που θα μπορούσε να οδηγηθεί ο μαύρος χρυσός, τα περισσότερα μέλη του ΟΠΕΚ υποστηρίζουν το εύρος $60-$65. Και επίσημα λοιπόν, οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες έχουν εισέλθει σε έναν πολύμηνο πόλεμο. Το θετικό στοιχείο βέβαια είναι ότι αυτό είναι θετικό για τον καταναλωτή.
Στην αγορά συναλλάγματος, το CAD δέχεται ισχυρότατες πιέσεις καθώς πετρέλαιο και CAD έχουν υψηλή θετική συσχέτιση. Παρακάτω είναι εμφανείς οι πιέσεις στο μαύρο χρυσό.

27-11-14 oil

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.