ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

RBS: Ποιος είναι ο αντίκτυπος του πετρελαίου σε EUR, JPY, CAD και GBP;

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι είναι οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο και ιδιαίτερα οι χώρες εκείνες όπου το κόστος παραγωγής είναι υψηλό.

Με το πετρέλαιο να υποχωρεί δραματικά, το ερώτημα που απασχολεί τοςυ περισσότερους traders είναι: ποιοι είναι νικητές και ποιοι χαμένοι στην αγορά συναλλάγματος. Οι νικητές είναι οι μεγαλύτερες χώρες που εισάγουν πετρέλαιο και που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από το μαύρο χρυσό. Οι μεγαλύτεροι χαμένοι είναι οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο και ιδιαίτερα οι χώρες εκείνες όπου το κόστος παραγωγής είναι υψηλό και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μείωσης της παραγωγής για να μην αντιμετωπίσουν ζημιές.

Σύμφωνα με την RBS, η πτώση του πετρελαίου θα μπορούσε να σημαίνει μια αποδυνάμωση της πτώσης του γεν και μια σταθεροποίηση του USD/JPY κάτω από τα 120,00 γεν. Η Αγγλία είναι χώρα που εξάγει πετρέλαιο και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τη στερλίνα όπως το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το CAD. Το ευρώ παραδοσιακά ευνοείται από τις υψηλές τιμές πετρελαίου αφού τα πετροδόλαρα διαφοροποιούνται με αγορές ευρώ. Επομένως είναι λογικό να δούμε πιέσεις στο ευρώ.

Όμως το ευρώ αναμένεται να παραμείνει αδύναμο άσχετα από τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου και αυτό γιατί οι αποδόσεις στην περιοχή της Ευρωζώνης παραμένουν αδιάφορες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.