ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πιο σύντομο ανέκδοτο…. «Γερμανός οικονομικός αναλυτής»

10:14 - 19 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Το πιο σύντομο ανέκδοτο…. «Γερμανός οικονομικός αναλυτής»
Ευκαιρία να ρίξει εκ νέου χολή βρίσκει και πάλι το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, λέγοντας πως η χώρα παίζει με την φωτιά και αναρωτιέται τι θα συμβεί αν στην Ελλάδα έρθουν οι λάθος άνθρωποι στην εξουσία.

Συνδέοντας μάλιστα τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας με τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και την πτώση του Ρώσικου νομίσματος, παρομοιάζοντας την τριπλή αυτή συγκυρία ως ένα επικίνδυνο μείγμα που μπορεί να προκαλέσει ένα νέο γύρο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

 

Ο αρθρογράφος και προφανώς και οικονομικός αναλυτής, υποστηρίζει πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο συνδυασμό διαφόρων κρίσεων, ο οποίος θα κρατήσει τις επόμενες εβδομάδες υπ΄ ατμό τον οικονομικό κόσμο και επικαλείται την άποψη του τέως επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ που έχει δηλώσει πως οι επενδυτές είναι εντελώς ανασφαλείς, ότι θέλουν να βγουν από οτιδήποτε μπορεί να συνδέεται με κάποιο τρόπο με κινδύνους και πως κίνδυνος μιας μεγαλύτερης κρίσης είναι εδώ.

 

Κατ΄ αρχήν ο δημοσιογράφος-αναλυτής θα πρέπει να γνωρίζει πως βάζοντας την Ελλάδα στο κάδρο μιας νέας κρίσης δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα διαπραγμάτευσης στους «λάθος ανθρώπους», κάτι που κατά πασά πιθανότητα δεν το έκανε εσκεμμένα, εκτός και αν το Der Spiegel άρχισε να αριστεροφέρνει.

 

Κατά δεύτερον φαίνεται πως αγνοεί τις ρίζες του κακού της προηγούμενης κρίσης που βεβαίως εξακολουθεί να υφίσταται, μια εκ των οποίων φυτρώνει στην χώρα του και αυτό δεν το λένε οι Έλληνες αναλυτές, αλλά οι κορυφαίοι διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΟΣΑ.

 

Κατά τρίτον και τελευταίο θα μπορούσε να ρίξει μια ματιά στην απέναντι πλευρά του ωκεανού όπου εκεί με μια μόνο λέξη της η επικεφαλής της FED Janet Yellen, έστειλε τις αγορές στα ύψη, εφαρμόζοντας την Ελληνική παροιμία «τα πολλά λόγια είναι φτώχια…».

 

Α.Τάντουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 10:17 - 19 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.