ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

RBS: Αυξημένος κίνδυνος για πτώση στο EUR στις επόμενες συνεδριάσεις

Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αγορές ακόμα δεν έχουν αποτιμήσει αρνητικά επιτόκια στο EUR.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της RBS, η μελέτη του παρελθόντος δείχνει ότι όταν τα επιτόκια του φράγκου οδηγούνται σε αρνητικά επίπεδα υπάρχει μια γενικότερη αύξηση της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου στις αγορές και σε πολλές περιπτώσεις αυτό έχει θετικό αντίκτυπο σε κάποια high yield νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών.

Ο αντίκτυπος της χθεσινής κίνησης της SNB στα λεγόμενα risk assets

Άσχετα με το τι παρατηρείται στο παρελθόν, η RBS θεωρεί ότι το σημερινό περιβάλλον με τη διάθεση αποστροφής στο ρίσκο να διατηρείται εξαιτίας της Ρωσίας, δεν αναμένεται να ευνοήσει σημαντικά αυτά τα νομίσματα αλλά ούτε και να στηρίξει τις αγορές μετοχών για πολύ καιρό ακόμα.

Ο αντίκτυπος της χθεσινής κίνησης της SNB στο ευρώ

Οι χθεσινές ενέργειες της SNB φέρνουν στο προσκήνιο τον κίνδυνο μεγαλύτερης πτώσης για το ευρώ. Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αγορές ακόμα δεν έχουν αποτιμήσει αρνητικά επιτόκια στο EUR, αλλά τα επιτόκια διατηρούνται πτωτικά και αυτό κάνει το ευρώ να παραμένει αδύναμο.

Η RBS βλέπει σημαντικό κίνδυνο για νέα πτώση στο EUR στις επόμενες συνεδριάσεις. Σε αυτό σημαντκό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει και η άνοδος του δολαρίου αλλά και η έλλειψη επιθυμίας για ανάληψη κινδύνου η οποία κάποια στιγμή θα εμφανιστεί δυναμικά στο προσκήνιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.