ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit negative για τις Ελληνικές τράπεζες, λέει η Moody’s

14:35 - 27 Ιαν 2015 | Ειδήσεις
Credit negative για τις Ελληνικές τράπεζες, λέει η Moody’s
Θα παρατείνει τους κινδύνους ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ενώ η χρήση πόρων από την ΕΚΤ θα μπορούσε να αγγίξει αυτόν τον μήνα τα 65 δισ. ευρώ, εκτιμά η Moody's.

Επιπροσθέτως αναφέρει πως η επιτυχία του ακροαριστερού αντιμνημονιακού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ θέτει εν αμφιβόλλω την δυνατότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης να συμφωνήσει σε παράταση ή ανανέωση του προγράμματος διάσωσης της χώρας με την τρόικα.


Κατά τη Moody's, αυτό είναι credit negative για τις ελληνικές τράπεζες συμπεριλαμβανομένων της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank, της Alpha Bank και της Attica Bank, διότι θα παρατείνει τις δυσκολίες στην πρόσβαση σε χρηματοδότηση και στην διατήρηση της ρευστότητας.


Χαρακτηριστικα ο οικος αναφερει πως «τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι κόμματα που έρχονται για πρώτη φορά στην εξουσία, και προεκλογικά επικεντρώθηκαν στη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.


Όμως παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετρίασε τη θέση του σε σχέση με το παρελθόν, η πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι να μπορέσει να διαχειριστεί τις απόψεις των ετερόκλητων ομάδων που απαρτίζουν το κόμμα του, αλλά και να λάβει υπ' όψιν τις απόψεις του ιδεολογικά διαφορετικού κυβερνητικού εταίρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.