ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια macro μας ενδιαφέρουν για την άνοδο της Wall Street;

14:53 - 26 Φεβ 2015 | Τεχνική Ανάλυση

Ποιοι είναι οι βασικοί μακροοικονομικοί δείκτες που περιλαμβάνονται στις στρατηγικές των μεγάλων hedge funds; 

Στις τελευταίες αναλύσεις μας επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε την εικόνα των δεικτών της Wall Street από τη σκοπιά των τεχνικών και όχι μόνο ενδείξεων. Έχει ενδιαφέρον να δούμε την κατάσταση και από τη σκοπιά των μεγάλων macro funds που δεν ενδιαφέρονται για τις βραχυπρόθεσμες και τις μεσοπρόθεσμες διακυμάνσεις των αγορών.

Σε μεγάλο βαθμό, τα macro funds εξετάζουν και αναλύουν θεμελιώδη μεγέθη της εκάστοτε οικονομίας και εν προκειμένω της αμερικανικής. Η μελέτη των στοιχείων γίνεται σε δύο βάσεις: πρώτον, συγκριτικά με την ιστορική πορεία των δεδομένων της ίδιας της οικονομίας και δεύτερον, συγκριτικά με άλλες οικονομίες.

Δυο από τους βασικότερους μακροοικονομικούς δείκτες τους οποίους μελετούν τα macro hedge funds για να διαμορφώσουν τις στρατηγικές τους είναι το ΑΕΠ και ο δείκτης μεταποίησης ISM. αρχικά και τα δυο δημοσιεύονται μια φορά το μήνα και οι μεταβολές τους μπορούν να προϋπολογιστούν με αρκετά μεγάλη ασφάλεια.

Σύμφωνα με τη στρατηγική την οποία χρησιμοποιούν κάποια από τα μεγάλα και γνωστά macro hedge funds, η Wall Street τείνει να κινείται ανοδικά για όσο το ΑΕΠ παραμένει πάνω από 1,0% σε τριμηνιαία βάση και όσο ο δείκτης μεταποίησης ISM παραμένει πάνω από το 50, σε μηνιαία βάση.

Για την ώρα, συμβαίνουν και τα δυο και μάλιστα τόσο το ΑΕΠ όσο και ο ISM βρίσκονται αρκετά υψηλότερα από τα παραπάνω όρια. Συγκριτικά με άλλες μεγάλες οικονομίες, η Αμερική διαθέτει σημαντικό πλεονέκτημα καθώς είναι η μοναδική που βρίσκεται σε στέρεο έδαφος.

Τα παραπάνω δίνουν μια ακόμα οπτική γωνία και επιβεβαιώνουν σε σημαντικό βαθμό το ανοδικό ράλι της Wall Street. Φυσικά όμως, αυτό αφορά τη macro παρατήρηση των αγορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.