ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί «μυρίζουν φούσκα» οι διεθνείς αγορές

12:26 - 27 Φεβ 2015 | Ειδήσεις
Γιατί «μυρίζουν φούσκα» οι διεθνείς αγορές
Μπορεί όλα να μοιάζουν «ΟΚ» στις διεθνείς αγορές που καταγράφουν το ένα υψηλό μετά το άλλο, όμως οι πιο σοφιστικέ διαχειριστές έχουν αρχίσει ήδη να θέτουν προβληματισμούς για την πραγματική κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.  Υπό την οπτική πως δεν είναι τέτοια που να μπορεί να στηρίξει μεγαλύτερες αποτιμήσεις στα assets και ειδικά στα Ευρωπαϊκά.

Με άλλα λόγια αναφέρονται σε φαινόμενα «φούσκας» που τείνουν να πάρουν διαστάσεις και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που προσθέτουν στο σκεπτικό τους αφορά την ποσοτική χαλάρωση που θα προχωρήσει η ΕΚΤ από τον νέο μήνα.


Αυτό που λένε είναι πως το νόημα του QE έχει χαθεί μια και τα κοντινά Ευρωπαϊκά ομόλογα (5 χρόνια) διαπραγματεύονται με αρνητικά επιτόκια και τα μακρινά (30 χρόνια)  με επιτόκια χαμηλότερα του 2%.

 

Άρα ποιος ο λόγος παρέμβασης και κυρίως σε τι είδους επενδύσεις θα κατευθυνθεί η ρευστότητα που θα απελευθερωθεί. Θα πέσουν δηλαδή τα λεφτά στην πραγματική οικονομία ή θα κατευθυνθούν σε φουσκωμένα assets που θα φουσκώσουν ακόμα περισσότερο.

 

Α.Τ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.