ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SocGen: Ευάλωτο το δολάριο βραχυπρόθεσμα

Ποιο είναι το καταλληλότερο νόμισμα για να κάνει κάποιος trade μια βραχυπρόθεσμη αδυναμία του USD; 

Οι μεγάλες τοποθετήσεις long στο δολάριο και η πρόσφατη παύση της τάσης του αμερικανικού νομίσματος αυξάνει τον κίνδυνο υποχώρησης στο άμεσο μέλλον. Αν και η SocGen συνεχίζει να είναι bullish για το δολάριο σε μια μεσοπρόθεσμη προοπτική (>3 μήνες), η οποία οδηγείται από την ανάπτυξη και τα θέματα νομισματικής απόκλισης, λαμβάνει υπόψη της και τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας προσωρινής διόρθωσης του δολαρίου. Τα στοιχεία της CFTC δείχνουν τις κερδοσκοπικές long τοποθετήσεις στο δολάριο σε πολύ υψηλά επίπεδα, με μια αντιστροφή να βρίσκεται, ενδεχομένως, σε εξέλιξη.

Παρόλο που η  Yellen άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας αύξησης επιτοκίων τον Ιούνιο, η αγορά έχει εντοπίσει ένα dovish τόνο στις καταθέσεις της στο Κογκρέσο. Η ερμηνεία αυτή είναι εμφανής στις αγορές ομολόγων και συναλλάγματος. Οι διαφορές των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων πράγματι έχουν σταματήσει το trending υπέρ του δολαρίου περίπου από τα μέσα Φεβρουαρίου. Ο δείκτης DXY εμφανίζεται τεχνικά υπεραγορασμένος και «ώριμος» για περαιτέρω διορθωτικές κινήσεις (consolidation).

27 02 15 socgen

Για όσους επιθυμούν να κάνουν trade μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση του δολαρίου, το USD/SEK προσφέρει καλή ανταμοιβή κινδύνου για τακτική short στο δολάριο, κατά την άποψη της τράπεζας. Τεχνικά, το USD/SEK έχει κυμανθεί σε ένα εύρος 8,30 - 8,50 για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Μια διάσπαση κάτω από το 8,27 / 8,30 θα υποδηλώνει μια βαθύτερη διόρθωση προς τα 8,15 και ίσως στα 8,05 / 8,06, όπου ο  ΚΜΟ 200 ημερών  βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Η SocGen δίνει πώληση του USD/SEK spot, με στόχο τα 8,06 και με stop κάπου λίγο πιο πάνω από το 8,50.

Σε πιο θεμελειώδη βάση είχαμε τα πρακτικά της συνεδρίασης της Riksbank που οδήγησαν στη μη αναμενόμενη αύξηση του repo επιτοκίου και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης το οποίο ήταν λιγότερο dovish από ότι αναμενόταν. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Riksbank, επίσης, δημοσίευσαν πρόσφατα ένα άρθρο σε μια σουηδική εφημερίδα όπου αναφέρει ότι «βλέπει τώρα σημάδια ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να αυξάνεται». Αν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της SocGene περιμένουμε η Riksbank να συνεχίσει την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά τη διάρκεια του έτους, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τη νομισματική πολιτική είναι πιο θολές τώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.