ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βουλή «φοβίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ

10:47 - 01 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Η Βουλή «φοβίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ
Θα κυρωθεί ή όχι από τη Βουλή η συμφωνία για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης; Το θέμα προκαλεί ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρές εσωκομματικές εντάσεις.

Η πλευρά της «Αριστερής Πλατφόρμας», αντίθετα από ό,τι υποστήριζε στο παρελθόν εμφανίζει τελευταία μιαν αξιοσημείωτη δυσανεξία, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητη η έγκριση της Βουλής.


Κι από την άλλη, μετριοπαθέστερα στελέχη, σημειώνουν την ανάγκη να περάσουν όλα τα κείμενα από την κοινοβουλευτική δοκιμασία προκειμένου «κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του».


Αντικειμενικά, πάντως, όπως επισημαίνουν στην πολιτική αγορά, είναι αισθητά αντιφατικό να κυρώνει η Γερμανική Βουλή το κείμενο για την παράταση της Συμφωνίας και να αποφεύγει να κάνει το ίδιο η Βουλή των Ελλήνων.


Την ίδια στιγμή, όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καλούν την κυβέρνηση να φέρει τη Συμφωνία στο Κοινοβούλιο, υπολογίζοντας ότι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκτεθεί πολιτικά, στο κενό που αφήνει η προεκλογική ρητορική του και ο αμείλικτος ρεαλισμός της εξουσίας, αλλά και ότι θα αναδειχθούν «υπαρκτά ρήγματα» στην εσωτερική γεωγραφία..  


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες άφησε το θέμα ανοικτό, επιβεβαιώνοντας την εσωκομματική «εμπλοκή», ενώ το πρωί του Σαββάτου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας από τη Βουλή.


«Η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή έγκριση για την τετράμηνη συμφωνία. Ας ζητήσει άμεσα και το ''Ναι'' της Βουλής. Είναι θέμα λογικής συνέπειας και δημοκρατίας», έγραψε.


Την ίδια στιγμή, ωστόσο, με δηλώσεις τους, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης ξεκαθάρισαν ότι δεν θεωρούν απαραίτητη αυτήν την εξέλιξη.


Με δήλωσή του Mega, ο Δ. Στρατούλης υποστήριξες πως δεν χρειάζεται να πάει η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, ενώ, ο Π. Λαφαζάνης, με συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά», είπε μεταξύ άλλων, ότι «τόσο ο χαρακτήρας αυτής της συμφωνίας όσο και το περιεχόμενο της δεν είναι τέτοια που να μπορούν να περιβληθούν με τη μορφή νόμου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.