ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η δόση του ΔΝΤ θα αποπληρωθεί κανονικά είπε ο Γ.Βαρουφάκης

11:08 - 01 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Η δόση του ΔΝΤ θα αποπληρωθεί κανονικά είπε ο Γ.Βαρουφάκης
Την ξεκάθαρη πρόθεση της Ελλάδας να αποπληρώσει κανονικά την οφειλή της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press.

«Δεν πρόκειται να είμαστε η πρώτη χώρα που δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ. Θα βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι αν χρειαστεί να το κάνουμε αυτό μόνοι μας, και θα το κάνουμε. Στις αποπληρωμές στο ΔΝΤ φυσικά πρόκειται να δώσουμε προτεραιότητα», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών.


Διαφορετική αντιμετώπιση είχε όμως σχετικά με τις πληρωμές προς την ΕΚΤ λέγοντας ότι ανήκουν σε άλλη κατηγορία «και θα πρέπει να το καθορίσουμε αυτό σε συνεργασία με τους εταίρους μας και τους θεσμούς».


Υπενθυμίζεται ότι η χώρα πρέπει μέσα στον Μάρτιο να πληρώσει περι τα 2,5 δις ευρώ ενώ οι μεγάλες πληρωμές έρχονται από τον Ιούνιο και μετά.
«Την ίδια στιγμή, και ανεξάρτητα από τη συμφωνία του Απριλίου, η οποία βασίζεται και επικεντρώνεται στις μεταρρυθμίσεις, έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσουμε τη συνομιλία με τους εταίρους μας και τους θεσμούς σχετικά με τη βιωσιμότητα και την αναδιάταξη του χρέους», δήλωσε o Γιάνης Βαρουφάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.