ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BNP: Πέντε λόγοι γιατί κάποιος πρέπει να επενδύσει στο NZD

Το NZD προσφέρει τις καλύτερες αποδόσεις στο carry trade.

Το NZD συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον στο μπλοκ των βασικών νομισμάτων και αποτελεί νόμισμα με εξαιρετική αξία σε σχέση με τις χαμηλές αποδόσεις στον κόσμο του FX. Σύμφωνα με την BNP, η οποία έχει ήδη υποστηρίξει long τοποθετήσεις στο NZD/JPY μέσω των options, οι επενδυτές θα πρέπει να προσθέσουν περαιτέρω μακροχρόνια έκθεση στο NZD.

03 03 15 bnp1

  • Η Νέα Ζηλανδία προσφέρει το υψηλότερο carry μεταξύ των G10 στις 350 μ.β. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό σε έναν κόσμο με πτωτικές αποδόσεις, με αρνητικά επιτόκια βάσης και με επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες carry. Επιπλέον, σε πλήρη αντίθεση με τον Καναδά και την Αυστραλία, η RBNZ είναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια, όπως υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των προβλέψεων σύμφωνα με τις οποίες μία αύξηση των επιτοκίων θα αποτελέσει την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας.
  • Οι επιδόσεις των τιμών των εμπορευμάτων στη Νέα Ζηλανδία ήταν πιο ισχυρές από τον Καναδά ή την Αυστραλία. Από την αρχή του 2011, οι δύο τελευταίοι δείκτες τιμών έχουν μειωθεί κατά 34%. Σε αντίθεση, οι τιμές στη Νέα Ζημανδία είναι χαμηλότερα κατά ένα μετριοπαθέστερο 10% και είναι στην πραγματικότητα υψηλότερες από το κατώτατο σημείο που βρίσκονταν κατά τη διάρκεια του H2 του 2012.

03 03 15 bnp2

  • Οι τιμές των γαλακτοκομικών  (τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν βασικό εξαγωγικό προϊόν της Νέας Ζηλανδίας αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο) έχουν αυξηθεί σημαντικά από τα μέσα Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις παγκόσμιες δημοπρασίες  γαλακτοκομικών προϊόντων ο συνολικός δείκτης τιμών μειώθηκε κατά 50% κατά τη διάρκεια του 2014. Ωστόσο, οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων έχουν αυξηθεί απότομα από τη δημοπρασία στις  16 Δεκεμβρίου, ανακτώντας περίπου το ένα τρίτο των συνολικών απωλειών του 2014.Οι υψηλότερες τιμές δεν έχουν ακόμη αντικατοπτριστεί στο συνολικό δείκτη τιμών των βασικών εμπορευμάτων, αλλά θα ενσωματωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αυτή η ανάκαμψη προμηνύει πολλά οφέλη για τους όρους εμπορικού ισοζυγίου  της Νέας Ζηλανδίας και τις εξαγωγές.
  • Παραδόξως, η αγορά είναι short στο NZD. Σύμφωνα με τις αναλύσεις θέσεων της BNP Paribas το NZD αποτελεί το νόμισμα με τη μεγαλύτερη short έκθεση στο FX καθώς βρίσκεται στο -24 (σε μία κλίμακα -50 έως 50). Οι αγορές είναι short στο AUD και στο CAD, αλλά σε πολύ πιο μέτρια επίπεδα μόλις στο -8 και στο -18 αντίστοιχα. Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για το NZD να ανακάμψει σε αυτό το περιβάλλον.
  • Το carry trade στο FX είναι πιθανό να παρουσιάσει μια ανάκαμψη. Η ομιλία της Yellen την προηγούμενη εβδομάδα έχει μετριάσει τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με την πρόωρη αύξηση των επιτοκίων της Fed. Κατά συνέπεια, τα περουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, ιδιαίτερα οι μετοχές, κινούνται ανοδικά και θα πρέπει να συνεχίσουν στην ίδια τροχιά. Το NZD παρακολουθεί στενά τις κινήσεις στις μετοχές, ιδίως υπό το πρίσμα των νομισμάτων χαμηλής απόδοσης όπως είναι το ευρώ. Σε αυτό το περιβάλλον, τα νομίσματα με υψηλό carry θα πρέπει κάνουν καλές αποδόσεις και το NZD είναι σήμερα στην κορυφή της λίστας των νομισμάτων με υψηλό carry (προσαρμοσμένο με βάση τον όγκο). Το NZD θα πρέπει να παρουσιάσει τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τα νομίσματα χαμηλής απόδοσης, ειδικά το γιεν, το ευρώ και το ελβετικό φράγκο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.