ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθησυχάζουν Κομισιόν και ΥΠΟΙΚ-Δεν απορρίφθηκαν οι Ελληνικές προτάσεις

13:21 - 05 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Καθησυχάζουν Κομισιόν και ΥΠΟΙΚ-Δεν απορρίφθηκαν οι Ελληνικές προτάσεις
Αλλάζουν σε ένα βαθμό τα δεδομένα γύρω από την διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της, υπό την έννοια πως και η Κομισιόν όπως και το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνουν σήμερα πως οι ελληνικές προτάσεις δεν συζητήθηκαν κατά το χθεσινό EWG και κατά συνέπεια δεν απορρίφθηκαν.

Συγκεκριμένα πηγές της ΕΕ φέρονται να είπαν πως δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις,  τονίζοντας  ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και άφηναν να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις.

 

Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Eurogroup.


Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στη διάρκεια του χθεσινού Euro Working Group συζητήθηκε το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «οι αναφορές περί έλευσης κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, είναι εκτός πραγματικότητας».

 

Πάντως η  κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει και πολιτική λύση στο Eurogroup τη Δευτέρα, ώστε  να μην ανακύψει «ατύχημα» για τη χρηματοδότηση της χώρας. «Πάμε στον πόλεμο και σκεπτόμαστε μόνον τη νίκη» τόνισε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Βαρουφάκης, αλλά συμπλήρωσε πως «έχουμε και εναλλακτικό σχέδιο» αν δεν πάνε καλά τα πράγματα.

 

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να δώσει το Eurogroup την έγκριση για την εκταμίευση ενός μέρους τουλάχιστον από την δόση των 7,5 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, ενώ ο υπουργός σχεδιάζει να επαναφέρει και το αίτημα για επιστροφή των 1,9δισ ευρώ από τα κέρδη των Ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρώπης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.