ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλής ανάγνωσης οι δηλώσεις Δραγασάκη

11:18 - 06 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Διπλής ανάγνωσης οι δηλώσεις Δραγασάκη
Αναλόγως πως θέλει να το δει κανείς, η χθεσινή συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 οδηγεί σε εντελώς διαφορετικά όσο και αντικρουόμενα συμπεράσματα αναφορικά με την στάση που τηρούν οι εταίροι μας και η ΕΚΤ ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Ο αντιπρόεδρος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει έδαφος για τμηματική εκταμίευση των δόσεων με βάση το πακέτο μεταρρυθμίσεων και μια «μίνι» έπος είπε αξιολόγηση της προόδου της ελληνικής οικονομίας.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ και Μέρκελ αποτελούν σαφείς ενδείξεις ότι οι εταίροι κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση, ενώ εκτιμά ότι μετά το Eurogroup της Δευτέρας θα δοθεί επιπλέον χώρος ελιγμών και προς την ΕΚΤ.

 

Από την άλλη άφησε αιχμές προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λέγοντας πως η  συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου δεν αντανακλάται πλήρως στις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

Διευκρινίζοντας ωστόσο πως ενδεχομένως η ΕΚΤ να περιμένει πρώτα το Eurogroup της Δευτέρας για να ενεργήσει υπογραμμίζοντας ότι η 5η αξιολόγηση έχει τελειώσει» και ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα πάει με επεξεργασμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

 

«Τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε να την τιμήσουν και οι εταίροι μας» πρόσθεσε  ενώ αναρωτήθηκε γιατί οι «θεσμοί» δείχνουν μία διαφορετική μεταχείριση προς την Αθήνα σε σχέση με το παρελθόν.

 

Σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε πως υπάρχει, αλλά τόνισε πως δεν είναι τόσο οξύ όσο παρουσιάζεται. Παράλληλα διέψευσε πληροφορίες περί δυσφορίας του ίδιου προς το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.